NRK Meny
Normal

– Vi må tro at vi kan vinne

Start-treneren sier Start ikke har noe å tape på Lerkendal. Søndag møter Start et heltent Rosenborg, men Mons Ivar Mjelde sier de reiser nordover for å vinne.

Mons Ivar Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde på trening fredag. Han sier Start har hatt en god treningsuke i forkant av kampen mot Rosenborg på Lerkendal.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Rosenborg på bortebane blir tøft, men vi har hatt en god treningsuke, og jeg tror vi vil ta med oss tre poeng tilbake, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Start har fått en luke ned til tabellbunnen etter flere gode kamper i det siste. Men på bortebane har klubben likevel slitt med flere tap. Mjelde sier det skal være mulig med seier, selv på bortebane mot Rosenborg.

Reiser for å ta tre poeng

– Vi må først og fremst tro at det er mulig å vinne. Vi reiser til Trondheim for å ta tre poeng, sier han.

– Men skal vi klare det, må vi tørre noe og risikere noe, legger han til.

Rosenborg har tapt mot Stabæk og Molde i de to siste seriekampene. Dessuten har de med seg to uavgjort-kamper i Europacupen. Det kan påvirke Rosenborg-spillerne begge veier.

– Vi er mentalt og fysisk klar for en tøff kamp. Rosenborg har nettopp røket ut av Europacupen, og de har sakket litt etter i gullkampen, og det er noe spillerne der ikke liker. Enhver kamp er viktig for dem nå. Så vi møter nok et heltent lag, men det er opp til oss selv hva vi sitter igjen med etter kampen, sier Mjelde.

Start møtte Rosenborg på hjemmebane i seriens 13. runde i juni. Da tok trønderne med seg tre poeng og vant 4 – 2 mot sørlendingene.

Start - Rosenborg

Start har ikke slått Rosenborg på hjemmebane på sju år. Søndag møtes de på Lerkendal.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Håper ikke på forsvarskamp

Det er ikke noen spillere han frykter spesielt.

– Rosenborg stiller nok med et sterkt lag med mange gode spillere. De har en bred stall, sier Mjelde.

Han håper at kampen ikke blir slik at Start kun blir liggende og forsvare seg.

– Da tror jeg vi sprekker til slutt. Vi har noen spennende spillere med offensive kvaliteter som vi håper å utnytte på søndag, sier han.

Start nye midtbanespiller Seyi Olofinjana (34) rekker ikke kampen mot Rosenborg. Han signerte for Start torsdag kveld, og kommer til Kristiansand tirsdag.

Vilhjalmsson tilbake på topp

Mjelde regner med at Matthías Vilhjálmsson og Espen Hoff starter sammen på topp. Dermed blir det ikke plass til Alexander Lind fra Start. Til tross for at han gjorde en god kamp mot Molde.

– Lind er en god spiller, og gjorde en positiv kamp mot Molde. Men han er først og fremst en joker. Han står ikke 90 minutter enda. Så da blir han nok innbytter, slik at vi kan få ut det beste av han, sier Mjelde.

– Blir en tøff kamp

Alexander Lind tror selv det blir en tøff kamp på Lerkendal. Selv håper han å komme inn på banen i løpet av kampen.

– Jeg tror ikke jeg spiller fra start når Matthías Vilhjálmsson er tilbake. Jeg håper jeg får komme inn, og mener jeg kan bidra med fysikk og fart dersom jeg slipper til. Og får jeg muligheten så satser jeg på å score et mål. Det er jo det som er hovedoppgaven til en spiss, sier Lind med et smil.