NRK Meny
Normal

– Vi må forvente at det blir kamp

Både fylkesordfører Tellef Inge Mørland og Bykle-ordfører Jon Rolf Næss bekrefter til NRK at de vil kjempe om stortingsplassen til Freddy de Ruiter.

Tellef Inge Mørland og Jon Rolf Næss

Både Tellef Inge Mørland og Jon Rolf Næss vil på Stortinget.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Jeg må innrømme at jeg har lyst på plassen. Jeg har jo sagt at jeg har døra på gløtt, men nå kan jeg vel si at døra er mer vidåpen, sier ordfører i Bykle, Jon Rolf Næss (Ap) til NRK.

Han er én av flere som nå vil kjempe om stortingsplassen til Freddy de Ruiter, som nylig offentliggjorde overfor NRK at han gir seg på Stortinget.

– Det får være opp til nominasjonskomiteen hvem de kaller inn, men hvis partiet er interessert i det så vil jeg stille meg til disposisjon, sier Næss.

Under Aust-Agder Arbeiderparti i helgen gav fylkesordfører Tellef Inge Mørland (Ap) beskjed til den nyvalgte nominasjonskomiteen om at også han ønsker seg til Stortinget.

Dermed blir det kamp om posisjonen.

Ser ikke mørkt på å gi fra seg fylkesordfører-tittel

– Det stemmer at jeg har svart ja på det spørsmålet, bekrefter Mørland, som i fjor høst ble valgt til ny fylkesordfører i Aust-Agder.

Det er en stilling han ikke er redd for å forlate, om så skulle skje.

– Nå har jeg vært med i fylkespolitikken siden 2003, og derfor kan det være en mulighet for å slippe andre krefter til, sier Mørland, og legger til at han håper erfaringen fra fylkespolitikken er et pluss når nominasjonskomiteen skal ta sin avgjørelse.

– Det vil være mange om beinet

Foruten Mørland og Næss, er det flere aktuelle kandidater. Det mener Bykle-ordføreren er som forventet.

Mørland, Nordli og Næss

Leder av nominasjonskomiteen, Robert Cornels Nordli, sier det er mange kandidater å velge mellom.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Ettersom vi er det største partiet må vi forvente at det blir kamp om plassene på stortingslista. Det vil være mange om beinet, sier Næss.

Leder av nominasjonskomiteen, Robert Cornels Nordli, gleder seg til å finne de Ruiters arvtaker.

– Jeg synes det er et privilegium å være leder av nominasjonskomiteen når vi har så mange gode kandidater, også i tillegg til disse to.

Kandidatene skal rangeres etter innspill fra kommunepartiene, og ifølge Nordli vil svaret være klart innen desember.