NRK Meny
Normal

– Vi må bli mer amerikanske

Varaordføreren i Kristiansand mener byens innbyggere må bli mer amerikanske. Dette kommer etter at en kommunikasjonsekspert kritiserte byens omdømme.

Geelmuden i Kristiansand

Kommunikasjonsekspert Hans Geelmuyden sammen med Kristiansands ordfører Arvid Grundekjøn (H) og varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF).

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Vi må bli flinkere til å invitere folk på kafe, snakke med mennesker og være mer amerikanske i vår tilnærming, sier varaordfører Jørgen Kristiansen etter møtet.

– Vi har fått en utfordring. Den er jeg glad for at vi har fått og nå må vi ta den, fortsetter KrF-politikeren.

Onsdag var den kjente kommunikasjonseksperten Hans Geelmuyden på besøk i Kristiansand. Der møtte han politikerne i sørlandsbyen til workshop. Hensikten var å analysere byens omdømme.

Vil høre om andre ting enn sommervær og Sabeltann

Geelmuyden mener folk utenfor Kristiansand har en feil oppfatning av kommunen. Nå mener han det er på tide at andre historier om byen enn Sabeltann og sommervær kommer fram.

– Det viktigste i dag var å løfte det kollektive bevissthetsnivået og begynne å få fram en del av historiene om byen, sier Kristiansen og fortsetter:

– Det er fint at eksterne folk kan se oss i kortene og gi oss tilbakemeldinger. Geelmuyden er positivt overrasket over Kristiansand og mener vi kan overraske Norge med alt vi har å by på. Men vi har feil omdømme på en del punkter. Det ønsker vi å gjøre noe med.

Roser politikerne

Under møtet pekte Geelmuyden blant annet på at Kristiansand har en blomstrende teknologiindustri og et universitet som trekker til seg stadig flere studenter.

Han mener byen kunne trukket til seg mye mer kompetanse ved å markedsføre seg som nettopp en kompetanseregion i Norge.

Etter omdømmemøtet onsdag ettermiddag ga han skryt til ivrige politikere.

– Forsamlingen var ekstremt fremoverlent. Det overrasker meg og det gleder meg. Det virker som om man er enig om de store linjene. Det er veldig positivt og lover godt for byens fremtid.

– Kristiansand har så mye som ikke er kjent. Mange av historiene om byen jeg har fått presentert i dag er jo ikke engang kjent for byens innbyggere.

Geelmuyden foredrar om omdømmebygging for formannskapet i Kristiansand.