– Vi har jo savnet hverandre

I dag var det fotballsesongens første trening for Start-gutta på Sør Arena i øsende regnvær. Men det brydde ingen seg om, og trener Mons Ivar Mjelde var imponert over det fysiske nivået på flere av spillerne etter juleferien.

Starts første trening 2014

Det var god trøkk på den første Start-treningen i 2014.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Nykommer i Start, Robert Sandnes, var en av tøffingene som stilte i shorts i pøsregnet på Sør Arena på årets første trening.

Og gleden over å få spille fotball igjen etter to måneders pause var tydelig på stadiongresset, selv om det regnet og var forholdsvis kjølig i lufta.

Vi er jo glad i hverandre og vi har savnet hverandre

Start-spiller Jesper Mathisen
Jesper Mathisen

Jesper Mathisen sier spillerne var glade for å se hverandre igjen på trening i dag.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Jesper Mathisen ga tydelig uttrykk for at han var glad for å komme i gang igjen.

– Jo, det er veldig deilig å komme i gang igjen. Vi har hatt egentrening lenge. Vi hadde først litt fri, og så har vi trent på egen hånd. Og nå tror jeg gutta er lei av å løpe i skogen og løfte vekter, så nå er vi veldig spillesugne utpå her. Utrolig deilig å kunne trene på Sør Arena. Når du bor på solkysten så er det plussgrader hele vinteren, og det drar vi fordel av i år, sier Mathisen

– Men hva med Bergens-været som preger landsdelen i disse dager?

– Ja, Mons og Robert skal jo også føle seg hjemme, så litt regn må vi tåle. Det er veldig deilig å kunne trene her så lenge som mulig. Og det var veldig godt å se gutta igjen. Vi er jo glad i hverandre og vi har savnet hverandre, og vi er lei av å gå hjemme å få en haug med oppgaver av dem som er hjemme. Nå er vi tilbake der vi hører hjemme, i garderoben, sier Mathisen med et lurt smil.

Klare ambisjoner

Mathisen sier han har klare målsettinger for neste sesong på klubbens vegne.

– Jeg er i alle fall ikke så sugen på at vi skal ligge på bunnen av tabellen før sommeren. Det var tøft i fjor og vi har selvfølgelig som ambisjon å komme på øvre halvdel av tabellen og være med å kjempe helt i toppen, sier han.

– Hva tenker du om årets sesong?

– Vi viste siste halvdel i fjor at vi kan slå alle lag. Om vi tar gull tviler jeg på, men vi er på vei til å utvikle oss og vi jobber knallhardt hver dag for å bli best mulig. Så vi skal heve oss i år sammenlignet med i fjor, og det har jeg stor tro på, sier Mathisen.

Fornøyd trener

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde var godt fornøyd med første trening på nyåret.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Start-trener Mons Ivar Mjelde var også fornøyd med den første treningen.

Og han klagde heller ikke på været.

– Det må jo være drømmevær for en bergenser, dette?

– Ja, vi klager ikke. Så lenge det er mildt er det bra. Om det regner litt så gjør det ingenting. Det er ikke mye vind i dag og Sør Arena ligger strålende her i dag, og vi er godt fornøyd med første økta. Det var bra kvalitet, og det at vi kan være ute i stedet for inne er en bonus. Også får vi gå inn når det blir kaldere, sier Mjelde.

– Har du en formening om hvilket nivå spillerne ligger på nå i forhold til ditt ønskede nivå og sett i forhold til i fjor?

– Ja, de har jo hatt et treningsprogram i hele desember og de har meldt tilbake hver søndag hva de har gjort, og det er veldig mange som har trent veldig godt. Jeg ser på økta her i dag at spesielt de etablerte var gnistrende gode på første økta, overraskende gode. Så det er tydelig at de ikke har ligget på latsiden. Og så får vi ta og teste de litt mer nøyaktig når den tid kommer, sier Mjelde.