– Vi har alt i våre egne hender nå

Med syv kamper igjen av sesongen har FK Jerv-trener Arne Sandstø stor tro på opprykk.

Jerv

SMILER: FK Jerv-trener Arne Sandstø har all grunn til å smile fortida. Grimstadklubben ligger på en tredjeplass i førstedivisjon. Kun ett poeng bak Sandefjord på sikker opprykksplass.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har alt i våre egne hender. Hvis vi klarer å pushe hverandre hver eneste dag, så kommer vi ikke til å gå på en knekk. Da kommer vi til å ligge i toppen av tabellen når sesongen er over, sier Sandstø bestemt til NRK.

– Hva betyr det for klubben at dere ligger så godt an nå?

– For oss som klubb er det særdeles viktig. Det skaper entusiasme og drømmer i denne byen.

Laget fra Grimstad ligger nå på kvalikplass med sin tredjeplass i førstedivisjon. Jerv har 42 poeng, ett poeng bak Sandefjord som ligger på sikker opprykksplass.

Har lært av Fredrikstad-tapet

Etter en lang periode med gode prestasjoner så vell som poengfangst gikk sørlendingene på et surt tap mot Fredrikstad i forrige serierunde.

Jerv tapte 2–1 i Østfold, men treneren innrømmer at laget fikk seg en liten selvtillitssmekk.

Likevel tror han spillerne ikke er inne i en dårlig periode.

– Vi har fortsatt bra trøkk på trening. Hvis man bruker det riktig kan en smekk som tapet mot Fredrikstad være positivt. Selvfølgelig var vi skuffet og irriterte, men vi var ikke gode nok og har lært av det, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Jerv har ligget høyt oppe på førstedivisjonstabellen gjennom hele sesongen. Det ble tap i forrige serierunde, men søndag er det ny mulighet.

Viktig kamp mot Åsane

Søndag kommer Åsane, som ligger midt på tabellen, på besøk til Levermyr stadion i Grimstad. Sandstø sier han og spillerne har studert laget fra Hordaland nøye den siste uka.

– Vi har sett på hvor de avgir rom og hvor vi kan angripe. Vi vet også hvor de er sterke og hvor på banen vi må stenge. Vi er veldig godt forberedt, sier

Kampen starter klokka 15.00 søndag ettermiddag.

Laster innhold, vennligst vent..