NRK Meny
Normal

– Var redd steinene skulle rase ut

På vei til jobb i dag tidlig, var det flere som reagerte på steinmassene som ligger igjen etter sprengingen ved E39 i Søgne.

– Det var mange store steiner som lå tett inntil veien. Jeg følte at flere av steinene hang over fenderne som var satt opp, sier Kristin Lønn om synet som møtte henne på vei til jobb i dag tidlig.

Arbeidet med ny E39 på strekningen mellom Rosseland og Tangvall i Søgne er i full gang. Sent i går kveld ble veien stengt da det skulle sprenges ut en del av et fjell. Under sprengningen falt en steinblokk på 800 tonn ut i veibanen. Den ble ryddet vekk i dag tidlig, men fortsatt ligger store steiner igjen like ved veien.

Redd for ras

Kristin Lønn

Kristin Lønn kviet seg for å kjøre forbi sprengningsstedet i dag tidlig.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Lønn bor i Kristiansand, men jobber i en butikk i Søgne. Hun kviet seg for å kjøre forbi sprengingsstedet i dag tidlig.

– Hadde det ikke kommet motgående trafikk, så hadde jeg valgt å legge meg i motsatt kjørefelt. Jeg var redd for at steinene skulle rase ut, sier hun.

– Skulle ha tatt seg tid til å rydde

Ronny Eilertsen reagerte også da han kjørte forbi stedet i dag.

Ronny Eilertsen

Ronny Eilertsen kjørte forbi rasstedet i dag.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

– Det så ikke bra ut. Det var veldig smalt og det var mange steiner. De skulle ha tatt seg tid til å rydde opp før de lar biler passere, sier han.

Veien ble åpnet igjen rundt klokken 08.00 i dag tidlig.

– Skal være trygt

Prosjektleder Kjell Soltvedt skjønner at noen reagerer.

– Stedet ligger tett på veien, så det kan nok se litt skummelt ut.

Han sier at en geolog har vært på stedet og gitt klarsignal til å åpne for trafikk forbi stedet der det ble sprengt. Ifølge Soltvedt skal det være trygt å kjøre forbi.

– Ideelt sett så vil vi jo ikke ha det slik, men arbeiderne som jobber om natta, har fri om dagen. I kveld er de tilbake på jobb og da skal det ryddes opp, sier han.

Kart Kristiansand - Søgne

Det ble sprengt like ved E39 i Søgne.

Foto: NRK