NRK Meny
Normal

– Vanskelig å se at de er falske

En ung gutt vekslet mandag ettermiddag inn to falske 100-euro-sedler i en butikk i Mandal.

Falske sedler Mandal

Disse to falske 100-euro-sedlene ble forsøkt vekslet inn i en butikk i Mandal mandag ettermiddag. Politiet forsøker nå å komme i kontakt med personen som innleverte sedlene.

Foto: Politiet

Politiet advarer nå andre butikker mot å veksle inn euro-sedler uten å sjekke grundig at sedlene er ekte. Ifølge patruljen som kom til stedet etter kort tid, var kvaliteten på forfalskningen svært god.

– Det som gjør at vi går bredt ut for å advare, er at forfalskningen er gjennomført på en svært profesjonell måte. Sedlene har blant annet serienummer, fargetråd og vannmerke, sier operasjonsleder Lars Hyberg til NRK.no.

Han sier det imidlertid at sedlene har mangler som dokumenterer at de er falske uten at han ønsker å spesifisere dette.

Det var klokken 15.20 at en ung gutt skal ha gått inn i en butikk i Mandal sentrum. Vedkommende forsøkte å veksle inn to 100-euro-sedler, noe han fikk. Etter at gutten hadde forlatt butikken, fikk betjeningen mistanke om at sedlene kunne være falske og varslet politiet.

– Den mistenkte er ikke pågrepet. Saken er anmeldt og politiet kommer nå til å etterforske saken videre. Blant annet skal sedlene granskes av krimteknikere, sier Hyberg.

200 euro tilsvarer etter dagens kurs 1853 kroner.