– Ulykken skyldtes medisinske forhold

Medisinske forhold var årsaken til at en jenta (15) var nær ved å drukne under vannaktiviteter på Evje onsdag.

Evje ulykke drukning jente 15

En 15 år gammel jente ligger innlagt ved Oslo universitetssykehus med livstruende skader.

Foto: Leif Dalen / NRK

Det opplyser Oslo universitetssykehus via Agder politidistrikt.

– Vi har fått bekreftet av sykehuset at det var medisinske forhold som var årsak til ulykken. Det var ikke noen drukningsulykke, opplyser politibetjent Kim Asbjørn Haugen ved Evje- og Hornnes lensmannskontor til NRK.

Bevisstløs

Det var ved 12-tiden onsdag denne uken at jenta ble livstruende skadet under vannaktiviteter i regi av arrangøren Troll Aktiv på Evje.

Det var instruktører i elva og jenta hadde hjelm, redningsvest og line på seg da hendelsen skjedde.

Jenta skal ha vært under vann i 4–5 sekunder. Hun svømte inn til land etter hendelsen, og ble deretter bevisstløs. Haugen kan ikke si noe om jentas sykdomshistorikk.

– I samråd med de pårørende går vi ikke ut med ytterligere opplysninger om jentas helsetilstand. Men det var viktig å få utelukket at hendelsen skyldtes håndteringen under og i etterkant av episoden, sier Haugen.

Omkring 50 elever fra Dysjaland skule i Sola kommune var deltakere på leiren i innlandskommunen i Aust-Agder.

Livstruende

Tilstanden til jenta blir fortsatt betegnet som livstruende.

Politiet har tidligere opplyst at alle sikkerhetsrutiner ble fulgt.

Politibetjent Haugen opplyser at politiet nå avslutter sine undersøkelser ettersom det er avklart at hendelsen ikke skyldtes ytre påvirkning eller dårlig håndtering på ulykkesstedet.

– Våre undersøkelser viser at folk gjorde en fantastisk bra innsats på stedet. Hun fikk raskt legehjelp, opplyser Haugen.

Tim Davis i Troll Aktiv sa til NRK torsdag at jenta fikk nødvendig førstehjelp i fire til fem minutter før profesjonelle overtok.