NRK Meny
Normal

– Tragisk og uforståelig

Ordføreren i Marnardal sier folk i kommunen er preget av voldsepisoden i Øyslebø og synes det er uforståelig at noe slikt kunne skje.

Helge Sandåker

Ordfører Helge Sandåker i Marnardal.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Det er en veldig tragisk hendelse som påvirker kommunen. Mange kjente jo familien, for de har bodd i Marnardal i flere år, sier Helge Sandåker.

Ordføreren har fått flere henvendelser på sosiale medier der folk uttrykker hvor tragisk og uforståelig det er at ei kvinne i midten av 30-årene ligger kritisk skadd på sykehuset i Stavanger etter å ha blitt utsatt for grov vold.

Kvinnas fraseparerte ektemann er siktet for forsøk på drap og avhøres i dag av politiet.

– Folk som kjenner han synes det er helt uforståelig det som har hendt. Vi kjenner jo ikke bakgrunnen, men det er bare veldig, veldig tragisk. Jeg håper inderlig at det går bra med kvinna, men jeg forstår jo at det fortsatt er kritisk, sier Sandåker.

Tar vare på barna

Spesielt tenker han på ekteparets to barn.

– De lever nå i en veldig usikkerhet. De vet ikke hvordan det går med mora og vet at faren sannsynligvis går mot et lengre fengselsopphold. De er dem jeg tenker mest på i denne sammenhengen, sier Sandåker.

Les også: Sier han vil forklare seg

Ekteparets to barn var på ferie hos familiemedlemmer i Oslo og har fremdeles ikke kommet hjem til kommunen.

Nå samarbeider kommunens barnevernstjeneste med barnevernstjenesten der de to barna befinner seg, sier kommunalsjef i Marnardal, Kjell Rune Olsen.

– Barna blir ivaretatt, det klarer vi på en god måte, sier Olsen.

Ansatt i kommunen

Ekteparet flyttet til Marnardal sammen, og har bodd i kommunen i noen år. Kvinna er delvis kommunalt ansatt, ifølge kommunalsjef Kjell Rune Olsen.

– Hun jobber ulike steder med språk- og jobbtrening i kommunen.

Olsen sier mange kjenner dem og at det aldri før har vært noe bråk.

Kommunens kriseteam er satt i beredskap og Olsen sier helsepersonell fra kommunen har stilt seg til disposisjon for berørte, men at de så langt ikke har følt behov for hjelp.

– Berørte har selv hatt samlinger og møttes i går kveld til samtaler, sier Olsen.