NRK Meny
Normal

– For tidlig å konkludere med publikumssvikt

På de to første hjemmekampene har hver tredje budsjetterte Start-tilskuer uteblitt. Styreleder Magne Kristiansen vil ikke høre snakk om noen publikumskrise ennå.

Start på Sør Arena

Mindre enn 4000 tilskuere overvar Starts kamp mot Strømmen.

Foto: Håvard Raustøl / NRK

– Jeg tror det er litt tidlig å konkludere med at det er en dramatisk publikumssvikt i år, sier Kristiansen til NRK.no.

2000 under budsjettert tilskuersnitt

Magne Kristiansen

Magne Kristiansen vil vente to-tre kamper til før man eventuelt må begynne å ta konsekvensene av et lavt tilskuerantall.

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Aldri før har det vært færre på Sør Arena for å se Start i en seriekamp enn i helgens kamp mot Strømmen.

3875 tilskuere hadde tatt turen til stadion.

Beskjedent oppmøte også i årets første hjemmekamp mot HamKam gjør at snittet etter to kamper er på kun om lag 4000 tilskuere, 2000 mindre enn det er budsjettert med.

Det taper klubben om lag 250.000 kroner på per kamp.

Kristiansen påpeker at begge årets hjemmekamper har hatt kamptidspunkt samtidig som Manchester United har spilt i England.

– Jeg vil gjerne se et par-tre hjemmekamper til før jeg trekker for mye negative konklusjoner i forhold til publikum lokalt, sier Kristiansen.

Kan måtte redusere kostnader igjen

Skulle den dårlige publikumstilstrømningen vedvare, må imidlertid budsjettet slankes nok en gang.

– Hvis det over tid blir et snitt på 4000, så må vi ytterligere ned på kostnadene. Det håper vi å unngå. Vi håper folk nå finner veien til Sør Arena på de neste kampene, sier styrelederen.

Etterlyser flere lokale

Mot Strømmen var Rolf Daniel Vikstøl en av bare tre sørlendinger i startoppstillingen. Vikstøl med flere mener flere lokale spillere kan friste flere tilskuere til stadion.

– Over tid tror jeg det er viktig å ha en stor andel sørlendinger på laget. Men dette endrer seg litt over tid. Nå har vi utrolig mange 16- og 17-åringer på gang, så i løpet av 2-3 år så er jeg sikker på at vi vil være oppe i den 50/50-balansen som flere etterlyser, sier Kristiansen.

– Jeg tror det aller viktigste er å spille offensiv og positiv fotball og vinne fotballkamper. Hvis du kan kombinere det med lokale spillere, tror jeg du har en god kombinasjon, mener styrelederen, som også påpeker at det generelt har blitt færre tilskuere i norsk fotball de siste årene.

Video Ber om flere lokale på Start-laget

VIDEO: Folk på gata mener Start burde hatt flere lokale spillere.