Trafikkskadd om kampen mot forsikringsselskap: – De bruker skitne triks

Mange trafikkskadde tar til takke med lavere erstatningssummer, da de ikke orker kampen mot forsikringsselskapene. Unntaket er Bent Tønnesen og kona som kjemper på sjuende året for erstatning.

Bent Tønnesen

Bent Tønnesen og kona Linda kjemper en hard og til nå 7 år lang kamp mot forsikringsselskapet.

Foto: Privat

Pasientskadeforbundet hevder trafikkskadde ikke orker strevet med å kjempe mot forsikringsselskapene og dermed tar imot mindre penger enn de har krav på.

– Utmattende kamp

Alle har en grense og det er en økonomisk risiko å gå til sak. En sak selskapet har råd til å tape, men ikke det enkelte offeret.

Per Oretorp, Pasientskadeforbundet

Bent Fosseli Tønnesen fra Kristiansand ble invalid etter en trafikkulykke for 7 år siden. Tirsdag startet rettsaken, og kona, Linda Tønnesen, sier det er tøft å kjempe for erstatning i så mange år.

– Det har vært en slitsom og lang kamp som dessverre ikke er over ennå, sier Tønnessen.

Bent Fosseli Tønnesen møtte det utenlandske vogntoget med blanke dekk og vannplaning september 2006. Han hadde en god jobb, reiste mye og var en aktiv skytter. I dag er han lam fra livet og hundre prosent ufør.

I fjor tilkjente Lister tingrett ham en erstatning på nesten 11 millioner, men det vil ikke det svenske selskapet Trygg-Hansa Försäkring godta.

Ekteparet mener forsikringsselskapet haler ut saken for å utmatte dem.

De bruker skitne triks og smålige metoder for å dra ut tiden. Det er usmakelig, sier Linda Tønnessen.

– Det er en vanskelig sak

7 år er gått, men advokat Terje Marthinsen, som representerer Trygg-Hansa Försäkring, avviser at de trenerer med vilje.

– Spørsmålet i denne saken er vanskelig. På denne ene siden er det klart at Tønnesen skal ha et så aktiv og godt liv som mulig, men det er retningslinjer fra Høyesterett som man mener ikke ble tatt hensyn til i tingretten, sier Marthinsen.

De bruker skitne triks og smålige metoder for å dra ut tiden. Det er usmakelig.

Linda Tønnesen

– Folk har ikke råd til å tape kampen

Seniorrådgiver Per Oretorp i Pasientskadeforbundet sier svært mange føler kampen for erstatning er utmattende, og dermed tar til takke med lavere summer enn de kan ha krav på.

Per Oretorp

Per Oretorp i Pasientskadeforbundet.

Foto: NRK

– Det er ikke tvil om det. Alle har en grense og det er en økonomisk risiko og gå til sak. En sak selskapet har råd til å tape, men ikke det enkelte offeret, sier Oretorp.

Linda Tønnesen håper kampen snart er over, slik at livet kan gå videre.

– Det vil avslutte et kapittel hvor man føler man får en oppreisning og en erstatning for det livet man har tapt, sier Linda Tønnesen.