– De er sultne på en cupfinale i sør

En rekke Start-profiler mener det nå er på tide at Start tar seg til klubbens første cupfinale. En cupfinale for Start vil bety svært mye for Sørlandet, tror spillerne og treneren.

Espen Hoff

Espen Hoff vil gjøre det han kan for å gi Sørlandet svært etterlenget cup-suksess. (Arkivfoto)

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

– Cupen er noe helt spesielt. Det er en opplevelse for befolkningen og landsdelen, så jeg håper vi kan komme så langt som mulig i cupen og på en måte bryte noen barrierer som er på Sørlandet i forhold til dét, sier Bård Borgersen, som ble cupmester med Odd for 11 år siden.

Flere cupvinnere i laget

Onsdag besiret Start Notodden i Idrettsparken.

Dermed er makrellene klare for fjerde runde i cupen, og flere enn Borgersen håper det endelig er starts tur til å nå Ullevål i år - i såfall for første gang i klubbens 106-årige historie.

– Det hadde vært utrolig bra for Sørlandet og fått en cupfinale, sier Fredrik Strømstad til NRK.

– Espen Hoff sitter å skryter i garderoben av at han har så og så mange NM-medaljer og at han har vært der mange ganger. Det hadde vært utrolig gøy å oppleve dét, innrømmer Strømstad.

Merker lysten

Hoff selv er i likhet med Borgersen cupmester med Odd, og har merket seg en ulmende cupfeber siden han kom til Sørlandet for et år siden.

– De er ganske sultne på en cupfinale på Sørlandet, vet jeg. Det hadde vært gøy å være med å bidra til at vi ender opp i en cupfinale i år. Det tror jeg de fleste sørlendinger har lyst på, sier Hoff.

– Jeg har spilt cupfinale før og vet hva det innebærer og hvor gøy det er, påpeker 29-åringen.

– Mer realistisk en seriegull

Knut Tørum har også lagt merke til sørlandslysten på en finale i cupen, hvilket vil gi ham den best tenkelige, realistisk sett, avgangen fra IK Start.

– Vi har som klubb aldri har vært i cupfinale, og dét er et veldig stort ønske på Sørlandet. Det er kanskje litt mer realistisk enn å ta seriegull, så vi håper det er vår tur i år, sier Tørum.

Hvem som møtes i fjerde runde i cupen blir klart fredag.