– Sto med brekkjern klar til slag

Et vitne forklarte at han så en mann stå med brekkjern hevet over hodet, da en kvinne ble slått i hodet i et parkeringshus.

Krimteknikere ved Kilden

En mann er tiltalt for å slå ekskona si med et brekkjern i parkeringshuset i Kilden i Kristiansand.

Foto: Hilde Skarvøy Gjestland / NRK

Vitnet skulle 6. februar i år ved 16-tiden hente en bil i parkeringshuset til Kilden. Han ble oppmerksom på noen kraftige skrik.

– Jeg hørte sterke skrik fra parkeringshuset. Jeg gikk bort til døra på parkeringshuset, der hørte jeg at det var en kvinne som skrek for sitt liv, forklarte vitnet.

Vitnet og en arbeidskollega var da ved parkeringshuset, han ba da kollegaen om å ringe politiet.

Kilden inne

Hendelsen skjedde 6.februar inne på et parkeringshus ved Kilden.

Foto: Anne Wirsching / NRK

Lå på bakken

Vitnet fulgte lyden av kvinneskrikene og gikk ut i en etasje i parkeringshuset.

– Da tenkte jeg at noe skjer ute mellom bilene. Jeg fortsatte og så en person ligge nede og det sto en annen person med brekkjern hevet over hodet, forklarte vitnet.

– Den personen merket at jeg sto der. Det var to meters avstand og han sto med brekkjernet hevet mot meg. Da vurderte jeg om jeg skulle angripe eller om jeg skulle springe. Personen som sto mot meg var helt gal i blikket, forklarte vitnet.

Sykepleier ga førstehjelp

I mellomtiden var flere personer kommet til parkeringshuset. Der sto det også to sykepleiere som tilfeldigvis var til stede. Gjerningsmannen hadde da forlatt ekskona og sto på utsiden av parkeringshuset. Han ble gjenkjent av et vitne.

Sykepleierne tar seg opp til kvinna og finner henne kraftig blødende.

– Da jeg gikk inn i parkeringshuset satt hun forskremt rundt et hjørne. Hun var fullstendig tilgriset med blod. Det var et digert kutt, dypt i hodet, men hun var våken. Jeg tenkte jeg måtte får stoppet blødningen, sa sykepleieren.

Hun brukte hendene til å presse mot kuttet i hodet, slik at blødningen stoppet.

Kristiansand tingrett

I dag var første dag i tingretten. Det er satt av tre dager til.

Foto: Lars Eie / NRK