NRK Meny
Normal

VG: – Start skylder politiet 124 000 kroner

IK Start skylder politiet til sammen 124.000 kroner, skriver VG. Nå har Agder-politiet klaget klubben inn for forliksrådet.

Molde - Start

Start i kamp mot Molde i fjor høst.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Avisen VG har fått innsyn i en forliksklage signert politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt.

– Meget spesiell sak

Av den kommer det frem at Start skylder politiet 124.000 kroner for diverse vaktoppdrag i forbindelse med tippeligakamper.

– Det er en meget spesiell sak. I august i fjor opphørte innbetalingene, med unntak av én innbetaling i oktober. Siden den gang har vi purret, men uten svar. Vi har nå valgt å sende en klage til forliksrådet, sier økonomisjef Sissel Mestad i Agder politidistrikt til VG.

Siste frist for betaling av beløpet ble satt til 31. januar i år, men politiet skal hverken ha mottatt oppgjør eller noe svar på denne henvendelsen.

Styreleder Atle Tjelflaat i IK Start sier til VG at han ikke kjenner til saken i det hele tatt.

– Her er noen tydeligvis i tvil om hvem som er fakturamottaker. IK Start har per i dag god likviditet. Dette er detaljer jeg ikke kjenner til, sier han til avisen.

– En «ikke-sak»

Styreleder Magne Kristiansen i Start Toppfotball sier at politiet skal få pengene sine.

– Hvis det ikke allerede er gjort, vil det bli ordnet opp i over helgen, sier Kristiansen til VG.

Han legger til at han mener dette er en «ikke-sak». Han mener det må ha vært trøbbel med kommunikasjonen etter at klubben har vært i en omstillingsfase siden 1. januar som er åraken til betalingstrøbbelet.

– Det har vært litt kommunikasjonstrøbbel, blitt litt krøll og misforståelser. Men nå skal det ordnes opp i. Selv om det har vært litt frem og tilbake vil politiet få pengene sine neste uke. Dette er i grunnen en ikke-sak, sier Magne Kristiansen.