NRK Meny
Normal

– Sprekere enn noen gang

Lars Helge Birkeland føler seg bedre enn noensinne før årets sesong, og tar sikte på å etablere seg på «World Cup»-laget.

Lars Helge Birkeland
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

26-åringen fra Birkenes i Aust-Agder tok to gull under NM i rulleskiskyting i september. Da stod han øverst på pallen med Tarjei Bøe og Emil Hegle Svendsen på hver side. Det lover godt før årets sesong.

– Jeg føler med absolutt sterkere nå enn tidligere år og jeg håper det gjenspeiler seg også med snø under skia, sier Birkeland.

NM i rulleskiskyting

Lars Helge Birkeland øverst på pallen under NM i rulleskiskyting i Steinkjer, 21. september. Her har Birkeland vunnet jaktstarten foran Tarjei Bøe og Emil Hegle Svendsen.

Foto: Solvår Flatås / NRK

Han betegner sesongoppkjøringen som svært god og gleder seg til å ta fatt på en ny sesong.

– Jeg har ikke vært noe syk eller skadet og har fått gjort alt jeg skulle, så jeg føler med godt forberedt, sier Birkeland.

Sesongåpning

I helgen er det sesongåpning for de norske skiskytterne på Sjusjøen, med sprint lørdag og fellesstart på søndag.

– Det er alltid spennende med en ny sesong. Målet for helga er å komme på «World Cup»-laget, sier Birkeland.

Birkeland er på rekruttlandslaget. «World Cup»-laget skal bestå av de til enhver tid seks beste utøverne og kan bestå av løpere fra både elitelaget og rekruttlaget.

Etter sesongåpningen på Sjusjøen vil uttaket til de tre første verdenscuprennene gjøres.

– Hvis jeg går opp mot mitt beste er jeg god nok til å kapre en plass på laget. Det er det som er målet, sier Birkeland.

Årets første verdenscuprenn går i Östersund i Sverige første helgen i desember.

► Se sprint, menn direkte fra Sjusjøen her, lørdag kl. 13.45:

VM i mars

I mars arrangeres VM i Kontiolahti i Finland, men så lang frem tenker ikke Birkeland ennå.

– Jeg har selvfølgelig lyst til å gå i VM, men det kommer helt på slutten av sesongen. Foreløpig har jeg fokus på å prestere i verdenscupen, så får vi ta VM når det nærmer seg, sier Birkeland.

Fem sørlendinger

I tillegg til Birkeland går to av hans lagkamerater fra Birkenes IL sesongåpningen på Sjusjøen. Brødrene Håkon og Lars Aa. Svaland. Også Marius Norø Ingebrigtsen fra Sirdal Skilag stiller til start.

På kvinnesiden er Sørlandet representert med Marte Olsbu fra Froland.