– Sponsorene sviktet

Ibsen- og Hamsundagene i Grimstad ser ut til å gå med underskudd i år. Noe av årsaken er svikt i sponsorinntekter.

Ibsen og Hamsundagene 2015

Ibsen- og Hamsundagene holdes i Grimstad. Bildet er fra festivalen i 2015.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Sponsorinntektene sviktet i forhold til hva vi hadde håpet på. Når vi setter opp budsjett, er det vanskelig å vite hvor mye vi klarer å få inn. Vi var nok litt for optimistiske, sier styreleder i Ibsen- og Hamsundagene, Dag Aasland.

Underskudd tross ny publikumsrekord

Arrangementet som gikk av stabelen i Grimstad i begynnelsen av august, ser ut til å få et underskudd på drøye 200 000 kroner.

Dag G. Aasland

Styreleder i Ibsen- og Hamsundagene, Dag Aasland, håper at flere sponsorer vil være med å støtte festivalen i fremtiden.

Foto: NRK

Det på tross av at årets arrangement satte ny publikumsrekord med cirka 3400 besøkende. Flere kjente navn var på plakaten, blant annet Håkon Bleken, Agnes Kittelsen og Thom Hell.

– Kvalitet koster rett og slett. Vi hadde en veldig god festival med mye folk. Mens det pågikk, ble det tatt noen beslutninger som påførte ekstra kostnader og som resulterte i dette underskuddet, sier Aasland.

Ifølge ham ble det blant annet brukt mer penger på lydutstyr, markedsføring og kommunikasjon.

– Lettere for idretten

Aasland mener at en litteraturfestival som Ibsen- og Hamsundagene er viktig både for kommunen og regionen. Han vil ikke sette idrett opp mot kultur, men mener det er lettere for idretten å få sponsorer til å stille opp.

– Sånn har det egentlig alltid vært. Det er kanskje ikke så lett å se verdien av å sponse kulturaktiviteter fordi de er mindre synlige, sier Aasland.

Nå håper han at årets arrangement har gjort at flere ønsker å besøke festivalen.

– Vi har vekslet inn kapital som går på omdømme og varemerke. Vi håper at det vil hjelpe oss på lengre sikt og at flere ser at dette er et arrangement det er verdt å støtte, sier Aasland.

Håkon Bleken

Maleren Håkon Bleken var et av trekkplastrene på årets Ibsen- og Hamsundager i Grimstad. Bleken er kjent for å bruke litterære verk som utgangspunkt for sine bilder.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix