NRK Meny
Normal

Stjålet båt kom til rette

Sommerdrømmen sto i fare da båten ble stjålet. Men så kom en NRK-lytter familien til unnsetning.

Video nsps_upload_2009_6_8_15_46_58_612.jpg

Her ligger den: Igjen klar for sommeren, med det meste intakt.

En familie i Kristiansand ble i natt frastjålet sin 34 fots båt som de skulle være deres hjem i sommer.

Da NRK meldte om tyveriet, oppdaget en observant lytter den stjålne båten i Ålefjærfjorden, til eierens store glede.

Tre personer er i ettermiddag pågrepet mistenkt for tyveriet av båten.

Ringte politiet

– Båten kom inn her på morrakvisten med tre ungdommer i, og det er ikke akkurat den mest normale plassen å legge til. De tok lettbåten til land og vekk var de. Så hørte jeg på P1 at det var en sånn båt som var stjålet, og da ringte jeg politiet med en gang, sier den årvåkne lytteren Odd Asbjørn Stenersen.

Politiet kom og fant ut at det var den stjålne båten som var kommet til rette. For familiefaren Svein Dåsvatn fikk dagen dermed en lykkelig slutt, etter en heller dårlig morgen og formiddag.

En dårlig dag

– Dagen har vært helt forferdelig. Jeg var nede i båten i går ettermiddag for å gjøre noen småting. Jeg kjørte ned igjen i dag på morgenen fordi det hadde regnet sånn, og da var båten vekk. Jeg trodde først jeg hadde gått på feil pir, men båten var vekk, sier Dåsvatn.

Svein Dåsvatn

Svein Dåsvatn er svært glad for at båten han har lagt ned så mye tid i er kommet til rette.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Han kontaktet raskt politiet og forsikringsselskapet i håp om at det skulle hjelpe å være kjapt ute. Han sjekket også med alle marinaer som har kameraovervåkning, om det var noen spor etter båten.

– Båten hadde minimalt med diesel for jeg hadde tenkt å rense tanken, så jeg hadde et håp om at de ikke hadde kommet så langt.

Blir mye brukt

– Jeg har bygd båten selv og har brukt mangfoldige hunde timer på innredninga. Dette er hytta vår og i fjor overnattet vi i båten 43 døgn, så den blir mye brukt og det var mange tanker som gikk gjennom hodet mitt da jeg så at den var borte, sier Dåsvatn.

Tanken på en ferie på landjorda var ikke populær hos familien, og gleden over at båten nå er tilbake i båthavna er stor.

– Det er helt fantastisk, helt fantastisk! Nå blir det sommer i år også.