– Som om veien var 12 år gammel

Ei rekke lastebilsjåfører klager på asfaltdekke på den nye E18-strekninga mellom Kristiansand og Grimstad.

Lastebil på nye E18.

Norges Lastebileierforbund sier de har mottatt en lang rekke henvendelser fra sjåfører som er misfornøyd med sprekker, hull og humper i den nye asfalten.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Norges Lastebileierforbund sier mange av deres sjåfører er både frustrerte og irriterte.

En av lastebilsjåførene som kjører her nesten daglig er Kai Nilsen.

– Der er sprekker i veien, og deler av asfaltdekket er borte etter bare kort tids bruk. Det gjelder visse partier av veien, ikke hele E18. Du skulle nesten tro veien var 12 år gammel allerede, sier Nilsen.

Det er bare seks måneder siden den nye E18-strekninga mellom Kristiansand og Grimstad åpnet. Til tross for det har Norges Lastebileierforbund allerede mottatt en rekke henvendelser fra lastebilsjåfører som klager på dårlig veidekke.

– Må vente på mildere vær

Vanlige privatbiler merker ikke mye til problemet, men for tyngre kjøretøy er det ei påkjenning å kjøre på deler av strekninga, ifølge forbundet.

Lars Gunnar Nag i Agder OPS, som har stått for bygging av den nye veien, kjenner til problemet, men sier lite kan gjøres så lenge det er vinter og kaldt.

– Slik temperaturene er nå, er det ikke mulig å gjøre noe asfaltarbeid. Vi må vente til det blir mildere vær, men da vil vi følge opp entreprenøren som har lagt asfalten. Dette blir sett på sammen med siste lager av asfalt som skal legges på toppen på hele strekninga, sier Nag.