Cabincruiser suste forbi: – Småbåter ble nærmest kastet på land

En stor cabincruiser på 50–60 fot skal ha kjørt inn i flere båter ved Hagefjordbrygga i Tvedestrand.

Laster kart, vennligst vent...

Båten har kjørt uforsvarlig, opplyser politiet. Det skal ikke være personskader.

Den første meldingen til politiet gikk ut på at flere mindre båter var truffet, men øyenvitne Frode Hansen er usikker på om det var en kollisjon.

Han er uansett enig med politiet i at kjøring var svært uansvarlig.

– Jeg så den kom forbi, og den kjørte styggfort. Dette var veldig utenom det vanlige, sier Hansen.

– Utrolig at folk kan kjøre slik

Han var selv på sjøen som fører av rutebåt, og han er daglig leder for restauranten på Hagefjordbrygga og Sørlandets maritime på Borøya i Tvedestrand.

– Jeg vil tro det ble skader på flere småbåter, men har ikke selv vært der og sett. På avstand så det ut til at båter nærmest ble kastet på land. Mange båter ble slått til bryggene, sier Hansen og legger til:

– Det er helt utrolig at folk kan kjøre slik. Det er mange småbåter på sjøen, også små barn alene i gummibåter. Båtføreren kjørte sikksakk mellom dem.

Ingen personskader

Dette skjedde i et sund på rundt 200 meter, og han passerte rundt 30 meter fra land. Hansen anslår at båten holdt minst 35 knop før den forsvant fra stedet.

Hansen har en klar anbefaling til at båtføreren endrer sine ferievaner:

– Han gjør seg best i en fluktsol på Gaustatoppen.

Det skal ikke være personskader, opplyser operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt. Storaker opplyser til NRK at føreren ikke var beruset, og at det er forsikringsselskapene som tar saken videre - ikke politiet.

Siste nytt fra NRK Sørlandet