NRK Meny
Normal

Tror savnet mann (52) har syklet mot Kristiansand

52-åringen som er meldt savnet av familien i Gjerstad, skal ha fortalt et vitne at han skulle sykle til familiemedlemmer i Kristiansand.

Odd Holum

Politistasjonssjef i Risør, Odd Holum.

Foto: Espen Bierud / NRK

Et vitne oppsøkte politiet torsdag ettermiddag. Hun fortalte at hun hadde snakket med den savnede om kvelden torsdag 7. august.

– Han hadde da fortalt at han hadde tenkt å ta seg en lengre sykkeltur til Kristiansand for å besøke familiemedlemmer, forteller politistasjonssjef i Risør, Odd Holum, til NRK.no.

Leteaksjon var feilspor

Det var tidligere denne uka at det ble igangsatt søk etter den savnede 52-åringen som ikke har blitt sett siden torsdag i forrige uke.

På bakgrunn av tidligere tips har politiet, Røde Kors og Norske redningshunder gjennomført omfattende søk i skogen mellom Gjerstad og Vegårshei. Det ble funnet en jakke man mente tilhørte mannen.

– Den nye informasjonen vi nå har fått, viser at han ikke kan være i dette området, sier Holum.

Ber folk ta kontakt

Politiet ber nå publikum om hjelp og ønsker at folk som kan ha sett mannen, ta kontakt.

52-åringen skal ha vært iført en sort joggedress med et rødt V-formet felt i nakken og på brystet. Mannen hadde også med seg gule plastposer fra Prix.

– Vi er interessert i alle som kan ha tips og har sett vedkommende på strekningen mellom Gjerstad og Kristiansand. Det er sannsynlig at han har brukt sykkel, sier Holum.

Politiet har foreløpig ikke noen formening om mannen er utsatt for noe kriminelt.