– Siktet for å ha knivstukket to personer

Politiet har utvidet siktelsen mot 43-åringen som gikk til knivangrep utenfor en bolig på Grim mandag ettermiddag.

Cecilie Pedersen Hille

Politiadvokat Cecilie Pedersen Hille sier politiet jakter på tre personer de mener var på åstedet da knivstikkingen fant sted. Mennene er ennå ikke pågrepet.

Foto: Jon Anders Møllen/NRK

– Mannen har i avhør forklart at han knivstakk to personer på stedet. Men politiet har kun avhørt en av dem som ble stukket med kniv. Opplysningene om den andre knivstikkingen er derfor noe vi kun har fra siktede i saken, sier politiadvokat Cecilie Pedersen Hille til NRK.no.

43-åringen ble onsdag framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett. Under rettsmøtet ba politiet tingretten fengsle mannen i fire uker med brev- og besøksforbud.

Knivdrama på Grim

Knivstikkingen skal ha skjedd på utsiden av denne boligen i Møllevannsveien på Grim like nord for Kristiansand sentrum.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

Selvforsvar

Mannen erkjenner ikke straffskyld etter politiets siktelse, men hevder han gikk til motangrep for å forsvare seg.

– Min klient forklarer at han handlet i nødverge. Det var snakk om selvforsvar i den situasjonen som oppstod på stedet, sier forsvarer Monica Haugedal til NRK.

43-åringen har samtykket til fengsling. Advokaten forklarer dette med at mannen føler seg truet.

– Bakgrunnen for at han ønsker å bli fengslet, handler om at han føler sitt eget liv står i fare. Han mener det er tryggere for han å sitte i fengsel enn å bli løslatt. Han håper politiet i fengslingstiden kommer til å pågripe mennene han mener truet han på livet, sier Haugedal.

Tre personer etterlyst

Det var mandag ettermiddag ved 17-tiden at politiet ble varslet om knivepisoden i Møllevannsveien på Grim i Kristiansand. Ifølge vitneforklaringer skal knivstikkingen ha funnet sted på utsiden av boligen.

En 31-åring ble påført knivstikk i ansiktet og hoderegionen. Mannen ble behandlet ved Sørlandet sykehus Kristiansand, men senere arrestert. 31-åringen er nemlig siktet for trusler mot 43-åringen.

– Mannen er nå overført til soning. Han stod i kø for fengselsplass etter en tidligere dom, sier politiadvokat Cecilie Pedersen Hille.

Politiet har etterlyst tre personer de mener var vitne til hendelsen. Det er en av disse 43-åringen mener han har knivstukket.

– Politiet har forsøkt å finne disse personene i to dager uten resultat, sier Pedersen Hille.