NRK Meny
Normal

– Serieoppsettet henger ikke på greip

ØIF Arendal mener serieoppsettet må ta sin del av skylda for tidvis labert oppmøte på hjemmekampene.

Per Carsten Michelsen

Sportslig leder Per Carsten Michelsen i ØIF Arendal.

Foto: Leif Dalen / NRK

– Plutselig har du to hjemmekamper på tre dager. Det henger ikke på greip og er ødeleggende for oss som skal prøve å oppdra publikum til å komme å alle kampene våre, sier sportslig leder Per Carsten Michelsen i ØIF Arendal.

Han mener det burde vært hjemme og borte kamp annenhver gang. Nå i den viktige serieinnspurten spiller laget på bortebane i tre av de fire siste kampene.

Onsdag kveld spiller ØIF borte mot Drammen. Klubben kjemper om gull i eliteserien.

Ingen klare svar

Klubben har vært misfornøyd med oppmøtet på en del kamper. Særlig da kun 1250 tilskuere møtte opp til den såkalte seriefinalen mot Haslum. Til sammenligning var hallen fylt med 2500 mennesker da laget spilte semifinale i cupen på hjemmebane tidligere i sesongen.

Nå har klubben gjort undersøkelser for finne ut mer om hvorfor folk ikke kommer på kamper. Mye støy i hallen var nevnt av noen, men ser ikke ut til å være avgjørende for de fleste. Michalsen sier at de ikke har fått noen entydig svar.

– Noen få nevner det med bråk, men ikke så mange. Terminoppsettet er det vi heller mot så langt, og det rare oppsettet av hjemmekamper, sier Michelsen.

Tidligere har han også sagt at de helst vil har kamper søndag kveld, ikke midt i uka.

Sør Amfi

Det har vært variabelt publikumsoppmøte på ØIFs hjemmekamper denne sesongen.

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Arendal har kommet dårlig ut

Terminlisten settes opp av Norges Håndballforbund i samarbeid med Norsk Topphåndball. Sistnevnte representerer klubbene og leder Hein Barthold er enig i at ØIF Arendal kom dårlig ut i år.

– I år synes jeg vi klarte å lage en god terminliste. Én klubb kom dårlig ut og det var ØIF Arendal. Det skyldes blant annet andre klubber som sent melder fra at de ikke har tilgjengelig hall på foreslåtte dager, sier Barthold.

Han sier også at fra Arendal kommer motstridende ønsker fra supportere og klubb. Klubben vil har hjemmekamper på søndager, mens supporterklubben vil har bortekamper på søndager.

Pressekontakt Kirsten Birkeland i Norges Håndballforbund innrømmer også at oppsettet ikke har vært optimalt for ØIF i inneværende sesong.

– Terminlisten er et gedigent puslespill. 22 serierunder skal fordeles med hensyn til internasjonale kamper, cup, sluttspill og tilgjengelige haller, sier Birkeland.