NRK Meny
Normal

– Responsen har vært helt enorm

Nærmere 1000 julegaver skal fordeles på 25 kvinner og barn ved Krisesenteret i Kristiansand denne jula. – Et resultat av fantastisk giverglede, sier Ivar Mandt hos Clarion Hotel Ernst.

Krisesenteret jul

Gro Sophie Govertsen, Monica Nor og Aslaug Borgen jobber på Krisesenteret. I dagene før jul bruker de mye tid på gavesortering.

Foto: Elise Rønnevig Andersen / NRK

I resepsjonen til Clarion Hotel Ernst i Kristiansand ruver et juletre fylt til randen med pakker. For tredje året på rad samler hotellet inn julegaver til vanskeligstilte barn i Kristiansand, og de siste dagene har det vært en jevn strøm av giverglade barn og voksne i lobbyen.

Mottar 40 pakker per person

– Det strømmer inn gaver hele tiden, fra tidlig på morgen og til sent på kveld. Særlig nå den siste uken før jul er det stor pågang. Det kommer inn familier som har med seg store poser fulle av gaver, og vi har også hatt besøk av barnehager. Det er utrolig at det er så mye giverglede, sier hotellsjef Ivar Mandt engasjert.

Juletre ernst

Dette er kun et fåtall av pakkene som er kommet inn under juletreet på Clarion Hotel Ernst. Og det strømmer hele tiden på med nye.

Foto: Elise Rønnevig Andersen / NRK

I år som tidligere fraktes gavene i søppelsekker til Krisesenteret i Kristiansand. Hotellet har håndplukket stiftelsen selv, og i år håper hotellsjefen på rekordmange pakker under treet.

– Krisesenteret gjør en viktig jobb, og de trenger en oppmuntring til jul. Det er utrolig godt å glede de som trenger det. Jeg håper og tror vi får inn mellom 900 og 1000 gaver under treet i år, sier Mandt.

Det betyr om lag 40 gaver til hver av de 25 personene som i år feirer jul på Krisesenteret. Halvparten av dem er barn.

– Jula er blitt en tid for det vanskelige og vonde

– Det er mange barn som tilbringer jula her, og hvert eneste år sier de at det er den beste jula de har hatt. Barna som kommer hit har gitt opp drømmen om en god jul når de kommer. For mange er jula blitt en tid for det vanskelige og vonde, sier leder for Vest-Agder Krisesenter, Guri Wold.

Wold er overveldet over det store antall gaver de mottar fra personer i Kristiansandsområdet.

– De som gir gaver forstår ikke hvor mye det betyr for dem som får dem. Det betyr mer enn en kan forestille seg, sier Wold.

For Krisesenteret er julen en travel tid, og i ukene før jul arrangeres aktiviteter som dukketeater, juleverksted og julebaking. I tillegg har personalet en stor jobb foran seg når alle gavene fra hotellets juletre strømmer inn. Da åpnes nemlig alle gavene, for deretter å bli pakket inn igjen med nye merkelapper.

– Det gjør vi for å forsikre oss om at verdien er noenlunde lik for barna som åpner dem. Også skriver vi selvsagt navn på pakkene, da det gjør det hele mye mer personlig, legger Wold til.

Hun ser frem til å gi Krisesenterets barn og voksne en minnerik høytid, og innimellom julemiddag og nissebesøk er det ingen tvil om at 1000 julegaver vil glede både store og små.