NRK Meny
Normal

– Rekordoverfart for Superspeed

Med smekkfullt bildekk brakte Superspeed rekordmange biler fra Kristiansand til Hirtshals lørdag morgen.

Video SuperSpeed måtte snu
Foto: Nyhetsspiller

– Det er ufattelig mange reisende. Inklusiv høysesongen i sommer hadde dagens overfart det høyeste antall biler vi har fraktet med Superspeed til Danmark i år, forteller linjedirektør Odd Grønberg til NRK.

Ifølge linjedirektøren hadde ferjeselskapet forhåndsbooket over 600 biler og utnyttet ferjedekkene til fulle da båten forlot Kristiansand havn i morgentimene lørdag.

Odd Grønberg

Linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Kapasitet på 750 biler

Superspeed 1 har en teoretisk kapasitet på 750 biler om bord i båten. Men med en rekke lastebiler og trailere om bord var båten smekkfull, forteller Grønberg.

– Vi slår ingen rekord i forhold til antall reisende passasjerer, men i antall biler er det det høyeste antallet vi har sett så langt i år. Det kan tyde på at svært mange har kjørt to og to i bilene på førjulstur til Danmark, sier linjedirektøren.

Unngår trolig kansellering

Ifølge Meteorologisk institutt er det meldt storm og økt vannstand i Skagerrak natt til søndag. Instituttet har sendt ut OBS-varsel hvor de melder liten storm langs kysten av hele Sørlandet. Noen steder vil vinden komme opp i full storm.

– Vi forventer å gå på tida på overfarten fra Hirtshals til Kristiansand lørdag kveld. Det ser også ut som om overfarten til Danmark vil gå som normalt søndag morgen, sier Grønberg.

– Jeg snakket med kapteinen like før klokken 19 lørdag kveld, og han var ikke i tvil om at overfartene vil gå som normalt, legger Grønberg til.

Linjedirektøren forteller at det blåser sydvestlig vind i Skagerrak. Det byr på få problemer for Hirtshals havn hvor det normalt oppstår trøbbel når stormene kommer.

– Det tyder på at stormen som nå bygger seg opp, blåser forbi oss i løpet av natta, sier Grønberg.

Kansellerer på Østlandet

Color Line var valgt å kansellere overfartene mellom Sandefjord og Strømstad samt Larvik og Hirtshals.

– Årsaken til kanselleringen mellom Norge og Sverige skyldes trolig at båten er betydelig mindre. Grunnen til at vi kansellere til og fra Larvik skyldes vindretningen. Kapteinen på Superspeed 2 mente det ville bli for røft å seile båten inn til Larvik som følge av stormen som er ventet i natt. Derfor ønsket han heller å stå over en seiling, sier Grønberg.