– Plutselig hørte jeg et smell

22 år gamle Knut Johnsen fra Stavanger måtte søke dekning på bensinstasjonen på Gartnerløkka i Kristiansand under skuddvekslingen natt til søndag.

22 år gamle Knut Johnsen måtte søke dekning på bensinstasjonen på Gartnerløkka i Kristiansand under skuddvekslingen natt til søndag. En mann ble skutt av politiet og døde av skadene.

Foto: Håkon Eliassen/NRK

– Jeg sto på bensinstasjonen, og plutselig hørte jeg smell utenfor. Da jeg så en politibil forstå jeg at det var skuddveksling som foregikk. Jeg søkte dekning, og fikk ikke med meg så mye mer etter det, sier 22-åringen til NRK.

Mannen som ble beskutt av politiet i Kristiansand søndag morgen, døde av skadene kort tid senere.

– Det skjer jo ikke skyting i Norge, så da jeg hørte disse smellene trodde jeg det var noe annet. Det var skremmende, for jeg visste ikke helt hvilken retning det ble skutt mot, sier Johnsen.

Skytingen skjedde like ved en bensinstasjon rett nord for sentrum, der en nattevakt også var på jobb.

– Da jeg kikket ut av vinduet så jeg at politiet skjøt mot et eller annet 30-40 meter unna, sier nattevakten, som sto bak kassen da han hørt høye smell.

Deretter gjemte han seg på kontoret.

En mann er erklært død etter en skyting med politiet i Kristiansand natt til søndag.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
En mann døde av skadene etter å ha blitt skutt av politiet i Kristiansand natt til søndag. Ifølge politiet løsnet mannen skudd mot dem først.