Hopp til innhold

– Presterte som forventet

Sondre Paulsens trener på klubblaget, Leif Gautestad, var ikke overrasket da vingen storspilte i VM-debuten mot Tyskland.

Sondre Paulsen

Sondre Paulsen (t. h.) i kamp med Tysklands Dominik Klein i den norske 35-25-triumfen i VM tirsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

– Jeg tok ikke dette som noen overraskelse, jeg tok det i grunnen som en selvfølge, sier klubbtreneren, som fulgte kampen ringside.

Fire mål i debuten

I den imponerende seieren over Tyskland tirsdag, fikk Paulsen sitt første møte med VM-parkett. Kantspilleren klinket like gjerne til med fire scoringer og godt spill i forsvar i skaderammede Lars Erik Bjørnsens fravær.

Leif Gautestad

– Stolt, men ikke overrasket: Leif Gautestad satte ikke kaffen i halsen over Sondre Paulsens prestasjon mot Tyskland. (Arkivfoto)

Foto: Kim Nystøl/NRK

– Jeg er veldig stolt over den prestasjonen han gjør sammen med resten av Norge. Han gjør en formidabel innstats. Dette var utrolig gøy for alle oss som har fulgt Sondre over tid, sier ØIF Arendal-trener Leif Gautestad.

– Han var god i alle faser av spillet, både defensivt og offensivt. Han gjorde en veldig god håndballkamp sammen med resten av laget, oppsummerer ØIF-treneren.

Første ØIF-spiller i et mesterskap

Paulsens inntreden i VM-kampen var også historisk for ØIF Arendal - inntil i går hadde ingen ØIF-spillere spilt for Norge i et mesterskap.

– Det er også en barriere å bryte og utrolig morsomt, sier Gautestad, som ikke vil sette seg på bakbeina dersom utenlandske klubber skulle banke på døra og spørre etter Sondre Paulsen.

– Hvis spillere blir så gode at de blir attraktive for utlandet, så synes jeg det er helt ok at spillerne velger å prøve noe annet, sier han.

Ydmyk etter suksess-debut

– Det var egentlig bare å gjøre forberedelsene, være med laget på taktikken, føle seg trygg og gjøre avtaler med de andre om hvordan vi skulle gjøre ting, sier Sondre Paulsen etter VM-inntredenen.

Til tross for det gode prestasjonen, sier kantspilleren at nervene kom da han entret banen.

– Selvfølgelig var jeg nervøs. Jeg har spilt noen landskamper, men ingen VM-kamp. Etter hvert følte man seg mer komfortabel med situasjonen og da var det enklere, sier Paulsen, som etter 10-målsseieren mot Tyskland ikke akkurat er mindre lysten på spill med flagget på drakta i fremtiden.

NRK Sørlandet
Spiller nå
Gaute Heivoll aktuell med ny diktsamling 00:42
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 0,59 kr
Dyrest kl. 16 0,69 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,2 kr 25 min.
  • Dusje 2,4 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,3 kr En vask
  • Varmeovn 0,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Aug 2022 – aug 2023
    + 9 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %