Narkofengslet norsk kvinne: – Tatt med tre kilo kokain på flyplassen i Ecuador

Kvinnen (50) fra Sørlandet som nå sitter fengslet i Ecuador skal ha blitt tatt med tre kilo kokain i bagasjen på flyplassen i Quito.

Nils Grønås er advokat for kvinnen som er fengslet i Ecuador

Advokat Nils Grønås har ikke fått snakket med sin klient.

Foto: Privat

Den 50 år gamle kvinnen fra Sørlandet skal ifølge flere uavhengige kilder NRK har snakket med blitt stanset med tre kilo kokain i bagasjen på flyplassen i Quito i Ecuador den 28. februar i år.

I går ble det kjent at en norsk kvinne var fengslet i Ecuador etter å ha blitt pågrepet for narkotikakriminalitet.

Kvinnens norske advokat Nils Anders Grønås vil ikke kommentere opplysningene.

– Jeg har ikke pratet med min klient og kan derfor ikke kommentere den type opplysninger, sier Grønås.

Han forsøker nå også via ambassaden i Chile og få vite hvem som er kvinnens offentlige forsvarer. Grønås vet ikke hvordan hun stiller seg til siktelsen.

Jobbet med barn

Etter det NRK kjenner til jobbet kvinnen tidligere med barn i kommunen hvor hun bor og jobber. En person som kjenner familien sier anklagene mot kvinnen er uforståelig.

– Det er helt uventet, det er fullstendig uforståelig. Hun er ikke dømt og vi vet ikke realitetene ennå, sier personen til NRK.

NRK får opplyst at kommunen tilbyr nå krisehjelp til familien hjemme i Norge.

Utenriksdepartementet bekreftet at de er kjent med saken.

– Jeg kan bekrefte at UD er kjent med saken. En representant fra konsulatet i Quito har besøkt henne i fengsel og hun har fått oppnevnt advokat, sier pressevakt i UD Svein Michelsen til NRK.

Ved god helse

Kvinnen skal ha forklart seg om hva som skjedde i avhør. Det skal være en rettslig høring neste onsdag.

– Det er vanskelig å se hvordan saken står i Ecuador da jeg ikke er kjent med bevisene og ikke har snakket med klienten min, sier Grønås.

Konsulatet i Ecuador har besøkt kvinnen i fengslet flere ganger og ifølge Grønås skal kvinnen i femtiårene være ved god helse.

– Det står etter forholdene bra til med henne. Hun har hatt flere besøk siden pågripelsen. Det står bra til med henne fysisk og psykisk, forteller Grønås.

Laster kart, vennligst vent...