NRK Meny
Normal

– En spiller eller to i sommer hadde vært fantastisk fint

Start-trener Mons Ivar Mjelde ønsker seg en eller to nye spillere før overgangsvinduet stenger. Men klubbens økonomi begrenser utvalget av spillere å velge mellom.

Starts trener Mons Ivar Mjelde (th) Odds trener Dag-Eilev Fagermo
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Spillermarkedet er ikke enkelt. Start er ikke en klubb med god økonomi så vi kan ikke nødvendigvis få tak i det vi ønsker. Vi jobber og holder oss oppdatert i markedet, sier Mjelde.

I og med at klubben har solgt Babacar Sarr til Sogndal og Alejandro Castro er på utleie til Sarpsborg 08, er det mulig for klubben å få inn en spiller eller to.

– En spiller eller to

– Det må vi bare jobbe fortløpende med. Først og fremst må spillerne som kommer være gode spillere og så må de ha en personlighet og være en type som vi trenger.

– Holder det med to spillere?

– I sommervinduet holder det. Men en spiller eller to i sommer hadde vært helt fantastisk for oss, sier Mjelde.

Ønsker seg ledertyper

Klubben ønsker at den eller de nye spillerne skal være i så god form at de bidra med det samme de ankommer, og at spillerne er ledertyper som ønsker å ta ansvar.

– Som trener hadde jeg satt pris på om de er taktisk kloke, at de forstår måten vår å spille på og at de kan være med å drive gruppa fremover, forteller Mjelde.

Administrerende direktør i Start, Even Øgey Brandsdal, er enig med Mjelde.

Even Øgrey Brandsdal

Administrerende direktør i IK Start, Even Øgrey Bandsdal.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Først og fremst er vi opptatt av det faglige, vi er på utkikk etter dyktige fotballspillere. En som kan stå litt i krigen hvis det eventuelt skulle bikke litt mot.

Han legger til at økonomien også har et stort aspekt på hva de vil få råd til av spillere.

Øgrey Brandsdal forteller også at klubben i utgangspunktet er på jakt etter en spiss, eller defensiv spiller.

Ikke råd til å kjøpe

På grunn av klubbens økonomiske situasjon er de på utkikk etter spillere som koster minst mulig.

– Å kjøpe spillere har vi ikke rå til. enten må det være spillere vi får tak i gratis eller så må vi leie de. Begge deler kan være aktuelt. Finner vi den rette spilleren er det kjekt å tenke langsiktig. Men det kan hende vi er tvunget til å tenke kortsiktig. Så jeg tenker at vi må ha begge de mulighetene åpne, iser Mjelde.

Men han utelukker ikke at de kan bruke loakle spillere. Mjelde mener at de først og fremst må være opptatt av kvalitet og at de får inn noen som gjør laget bedre.

– Vi vurderer alltid våre unge spillere opp mot de i A-stallen og selvfølgelig vurderer vi også lokale i nærområdet opp mot spillere som kommer langt borte fra.

Mange av spillerne har kontrakt ut sesongen, men ifølge Brandsdal skal de ha dialog med de spillerne det gjelder.