NRK Meny
Normal

– Ønsker Agder-klasse på fengselsskolen

Det kan bli vanskelig å rekruttere nye betjenter med fengselsskolen til de nye fengslene i Agder. Flere ønsker seg nå en egen Agder-klasse på fengselsskolen.

Kan bli vanskelig å rekruttere betjenter

Håper på å rekruttere mange nye fengselsbetjenter til de to nye fengslene på Agder.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Assisterende fengselsleder ved fengslet i Arendal, Oddmund Egeland, ber folk i hele Setesdal om å være med på å rekruttere mennesker med fengselsskolen. Bare på Evje trenges det mange nye folk.

– Når det gjelder rekrutteringen så er det ikke bare å knipse for å få tilsatt nye fengselsbetjenter på Evje, sier Egeland til NRK.

Oddmund Egeland

Oddmund Egeland mener det er viktig å rekruttere nye betjenter.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det ble her foreslått en egen klasse?

– Ja, det hadde vært en flott ide. At fengselsskolen hadde hatt en egen klasse med folk fra Agder. Det hadde vært en stor fordel å få rekruttert mange, mener Egeland.

Må markedsføres

Han ser et skippertak for å få rekruttert flere til de nye avdelingene i Mandal og i Froland hadde vært greit. I tillegg til avdelingen på Evje. Den tok det tre år før alle stillingene der var besatt av fengselsbetjenter med utdanning.

I Arendal er det stadig folk som ringer og vil ha sommerjobb og vi skal få dette til. Men vi må markedsføre yrkene våre på ungdomsskolen og videregående skole, mener Egeland.

Mulighet til å hjelpe folk

Egeland mener fengselet gir ansatte en unik mulighet til å hjelpe folk ut av en situasjon. Og miljøet er trygt og greit.

– Å være fengselsbetjent er også en utfordring, ingen dager er like, men man må være glad i mennesker, avslutter Egeland.