NRK Meny
Normal

– ØIF er en makt i norsk herrehåndball

NRKs håndballekspert Øystein Havang mener ØIFs topplassering er overraskende. Havang avviser ikke muligheten for at arendalsklubben kan vinne både cupen og serien.

ØIF-jubel for cupfinale

ØIF Arendal kunne slippe jubelen løs etter at det ble klart at de er klare for cupfinalespill. NRKs håndballekspert Øystein Havang ser ikke bort ifra at ØIF kan stikke av med seieren både i serien og cupen.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Øystein Havang

Håndballekspert Øystein Havang er imponert over innsatsen til ØIF Arendal i år.

Foto: NRK

NRKs håndballekspert, Øystein Havang, hadde ikke trodd at håndballguttene fra arendalsklubben skulle lede serien og samtidig være klare for cupfinale etter den dårlige sesongen i fjor.

– Jeg hadde kanskje ikke forventet at de skulle gjøre det så bra, men de underpresterte i fjor. I år har de fått ut potensialet samtidig som de har gjort et trenerbytte. Marinko Kurtovic har kommet inn. De har også hentet inn noen gode forsterkninger, sier Havang til NRK.

Har vunnet flere kamper mot gullfavoritten

Det er en veldig «go» i laget. De har et publikum, en arena og en interesse som løfter laget frem

Øystein Havang, håndballekspert

ØIF Arendal viste på nytt at de er en seriøs gullutfordrer da de slo Elverum med åtte mål på bortebane i helga. Før sesongen spådde ekspertene at Elverum ville ha topplassering, men denne sesongen har ØIF Arendal vunnet tre ganger over den tidligere favorittkandidaten.

Havang mener også at det er flere andre faktorer foruten om trenerbytte som har medvirket til lagets sterke prestasjoner i år.

– Det er en veldig «go» i laget. De har et publikum, en arena og en interesse som løfter laget frem. Nå er de en makt i norsk herrehåndball.

– En vinnertype

Marinko Kurtovic, ØIF Arendal

Øystein Havang beskriver ØIF-trener Marinko Kurtovic som en «vinnertype».

Foto: Sander Heggheim/NRK

Havang mener trener Marinko Kurtovic har imponert stort etter at han ble ØIFs nye trener tidligere i år.

– Han er resultatorientert, en vinnertype, stiller krav i forhold til trening og resultater. Det er klart at han vippe dette i riktig retning og slik ser det jo ut at han har klart å gjøre, mener håndballeksperten.

Hva imponerer deg mest med laget akkurat nå?

– De vinner kamper som de tidligere tapte. De vinner samtidig kamper over topplag også på bortebane. De virker som en enhet, ikke minst bakover på banen med Sven Erik Medhus som per nå kanskje er Norges beste målvakt i serien.

– Mulig å vinne begge deler

Havang ser ikke bort ifra at ØIF kan stikke av med seieren både i serien og cupen.

– Det er mulig. Det blir tøft å vinne begge deler. Jeg tror Haslum sniker seg innpå i serien, men får de en tittel er det en kjempe prestasjon, sier Havang.

Suksessen til ØIF gir selvtillit til Aust-Agder. I fylket har det tidligere ikke vært vinnerkultur innenfor lagidretter. Det at ØIF kan vinne både serie og cup i 2014, er representerer noe nytt i dette fylket.

SE VIDEO: Suksessen til ØIF gir selvtillit til Aust-Agder. I fylket har det tidligere ikke vært vinnerkultur innenfor lagidretter. Det at ØIF kan vinne både serie og cup i 2014, er representerer noe nytt i dette fylket.