– Nå dreper han meg, og det skal bli deilig å komme til himmelen

Kvinnen som ble påsatt strips, hette og håndjern før hun ble bortført av sin egen far, forklarte seg i dag i Aust-Agder tingrett. Faren og to andre menn er tiltalt for kidnapping.

Aust-Agder tingrett

De tre mennene står tiltalt for bortføring og innesperring av kvinnen i 20-årene.

Foto: Leif Dalen/NRK

Kvinnen i 20-årene ble ifølge tiltalen overfalt, bortført og holdt fanget av sin egen far .

Hun sier hun fryktet å dø. Faren mener han reddet livet hennes og nekter straffskyld.

– Jeg elsker han, men hater han også. Han sier han ønsket å hjelpe, men man gjør ikke noe godt med vold, sa kvinnen i retten.

To andre menn er tiltalt for å ha hjulpet med å kidnappe henne.

Ble lokket ut

Det var 1. juli i fjor at kvinnen ifølge påtalemyndigheten ble lokket ut fra et hus nær Arendal sentrum.

På utsiden ventet faren sammen med medhjelperne. Kvinnen hevdet i retten at de tre var bevæpnet og ikledd finlandshetter.

– Jeg forsøkte å flykte, men ble innhentet og lagt i bakken. Mannen som overfalt meg hadde ikke på seg hansker. Da jeg så hendene visste jeg med en gang at det var min far, fortalte kvinnen.

Kvinnen forklarte at hendene ble stripset fast på ryggen, og hevdet at mennene truet med å teipe henne over munnen.

Hun ble satt i en varebil og kjørt rundt på grusveier i tre, fire timer. Ferden endte på et industriområde.

– Min far sa vi skulle til en nedlagt militærbunkers og være der i opptil et halvt år. Han fortalte mange ulike versjoner. Da vi kom til industriområdet kjente jeg igjen fartshumper og svinger. Jeg skjønte hvor vi var, sa kvinnen som tidligere har jobbet der.

Spesialbygget celle

Henrik Nikolai Bliksrud

Henrik Nikolai Bliksrud forsvarer den tiltalte mannen i Aust-Agder tingrett.

Foto: Leif Dalen / NRK

Ifølge politiet hadde faren konstruert en spesialbygget celle inne i et større lokale som han disponerer. Cella hadde glatte vegger og var kun utstyrt med en seng og en industrilampe som ble styrt fra utsiden.

Kvinnen demonstrerte for retten hvordan hun skal ha blitt påsatt håndjern og kjetting rundt livet og på føtterne. Det eneste hun fikk utdelt var en bibel.

– Jeg tenkte, nå dreper han meg, og det skal bli deilig å komme til himmelen. Det sier alt, sa kvinnen.

Datteren ble ifølge tiltalen holdt fanget til neste formiddag. Kvinnen forklarte at hun kom seg ut ved å påstå at hun måtte på toalettet.

– Han glemte mobiltelefonen. Jeg fikk åpnet den uten pinkode, og ringte politiet, men oppnådde ikke kontakt. Jeg hevdet likevel at jeg varslet politiet og at de var på vei.

Unni Guldberg og bistandsadvokat Arve André Larsen

Aktor Unni Guldberg og bistandsadvokat Arve André Larsen.

Foto: Leif Dalen / NRK

Mener han reddet datterens liv

De to gikk fra stedet, og påtraff en politipatrulje omkring to kilometer unna. Faren ble pågrepet og datteren tatt hånd om.

Faren har ennå ikke forklart seg for retten. Han har tidligere uttalt til NRK at han mener kidnappingen reddet datterens liv. Mannen som er lokalpolitiker mener han benyttet nødretten.

– Jeg holder fast ved at jeg er uskyldig. Jeg fikk opplysninger om at hun kom til å dø dersom jeg ikke gjorde noe, sa mannen til NRK.

Kvinnen fortalte i retten at hun i flere år har hatt et omfattende rusproblem.