Start - Sarpsborg: – Mye å glede seg til på søndag

Starts nye stjerneskudd Kristoffer Ajer ble av mange holdt som banens beste mot Viking for én uke siden. Nå vil 16-åringen vise seg frem for hjemmepublikumet.

Created by InfoDispatcher

– Jeg satser på å spille en like god kamp som sist uke. Hjemme må vi ut og styre mer enn mot Viking. Slik vi har vært på trening de siste dagene tror jeg vi kommer til å klare det, sier Ajer.

Viking - Start

Ajer fikk mye skryt etter kampen mot Viking sist helg.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Ajer ble tidenes yngste startspiller i eliteserien da han ble byttet inn i kampen mot Bodø/Glimt i sommer. Sist uke var han i startoppstillingen da Start slo Viking i Stavanger. Det er han trolig også mot Sarpsborg på søndag.

– Ajer gjorde en god kamp i Stavanger. Det gjorde alle som spilte det. Slik sett var det ingen som spilte seg ut. Vi må se at alle er friske og raske, så vil nok de som spilte i Stavanger få fornyet tillit, sier trener Mons Ivar Mjelde.

Unntaket er Ernest Asante som må sone karantene. Han erstattes trolig av Espen Hoff.

Se intervju med Mjelde på fredagens trening:

Created by InfoDispatcher

Mjelde sier Ajer må holde fokus på å gjøre ting enkelt og utvikle seg:

– Han skal ikke gjøre noe hokuspokus. Arbeidsoppgavene som skal løses er de samme på søndag som forrige uke. Han må gjøre det på best mulig måte, sier Mjelde.

Mye å glede seg til

Ajer håper på mye støtte fra publikum som han tror vil få mye å glede seg over på søndag.

– Vi har prestert bra på trening og øvd på det offensive spillet, så jeg tror det er mye å glede seg til. Vi hadde en positiv opplevelse forrige helg mot Viking, så jeg håper det kommer mange folk og støtter oss nå. Det er en viktig kamp, sier han.

– Dere tok et steg bort fra bunnstriden sist. Tror du dere kan legge den bak dere med seier på søndag?

– En seier på søndag vil være veldig positivt, men vi vil alltid kjempe for de tre poengene. Slik vi ligger an nå må vi alltid frykte nedrykk, men for meg er det bare en trigger for å jobbe enda hardere, sier Ajer.

Ajer tidenses yngste startspiller

HISTORISK: 19. juli i år ble 16 år gamle Kristoffer Ajer tidenes yngste startspiller i eliteserien, da han ble byttet inn i hjemmekampen mot Bodø/Glimt.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix