– Merkelig hvor mye ett mål kan bety

Gratulasjonene har strømmet inn etter at Lasse Sigurdsen brøt Starts forbannelse. 19-åringen sikret klubbens første eliteserieseier på 450 dager.

Lasse Sigurdsen
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Merkelig hvor mye ett mål kan bety, gliser Lasse Sigurdsen.

Lasse Sigurdsen

ALL GRUNN TIL Å SMILE: Lasse Sigurdsen har fått mange hyggelige tilbakemeldinger og gratulasjoner etter at han sikret Starts første seier på over ett år.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

For et døgn siden ble han den store helten da han sikret Starts første seier i eliteserien siden 4. juli 2015.

19-åringen fra Kristiansand kom inn som innbytter i kampen mot Haugesund og hadde bare vært på banen i 52 sekunder da han stupheadet inn vinnermålet foran 4000 Start-supportere på Sparebanken Sør Arena.

– Det var ekstremt. Det er vanskelig å beskrive, sier Sigurdsen som har fått drøssevis med gratulasjoner fra kjente og ukjente på sosiale medier det siste døgnet.

Tøff periode

Talentet fra Flekkerøya i Kristiansand kom til Start fra Fløy for to år siden, men en korsbåndskade har holdt han på sidelinjen i et drøyt år.

Gårsdagens seier var ikke bare Starts første siden 4. juli 2015. Det var også Sigurdsen første Start-seier noensinne.

– Det er klart at det betyr mye for meg etter å ha vært skadet i ett år. Det har vært tøft. Derfor var det veldig spesielt og det betyr med for selvtilliten min, sier 19-åringen.

– Hvordan har det vært å være Start-spiller den siste tida?

– Det har vært vanskelig, veldig vanskelig. Vi har gått dag etter dag og tenkt på at det kanskje kommer et nytt tap eller uavgjort. Det har ikke vært noe gøy.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

For et døgn siden ble Lasse Sigurdsen den store helten da han sikret Starts første seier på over 450 dager. 19-åringen fra Kristiansand kom inn som innbytter i kampen mot Haugesund og hadde bare vært på banen i 52 sekunder da han stupheadet inn vinnermålet foran 4000 Start-supportere på Sparebanken Sør Arena.

Se scoringen og intervjuet med Lasse Sigurdsen.

Klar for førstedivisjonsspill

Sørlandsspissen er ferdig på videregående og har tatt seg et friår hvor det kun er fotball som gjelder.

Dessverre for Sigurdsen skal det et mirakel til for at Start blir å se i eliteserien neste sesong. Men 19-åringen har vært forberedt på nedrykk lenge og er klar for å kjempe om mer spilletid i førstedivisjon.

– Jeg tror det kan bli bra for meg og laget. Vi kommer til å få bedre selvtillit av å vinne noen kamper igjen. Jeg tror vi kan ha godt av å spille i førstedivisjon, men det blir ikke lenger enn ett år.

For først skal Sigurdsen prøve å sikre Start flere seiere i de fem siste kampene av eliteseriesesongen.

Start siste eliteseriekamper:

  • 2. oktober: Viking (B)
  • 16. oktober: Tromsø (H)
  • 23. oktober: Lillestrøm (B)
  • 30. oktober: Brann (H)
  • 6. november: Stabæk (B)
Laster innhold, vennligst vent..