– Man må se henne som barnet hun er

Familien til alvorlig syke Kathleen reagerer på at 20-åringen ikke lenger skal få behandling på barneavdelingen på sykehuset i Arendal.

Familien til alvorlig syke Kathleen i Arendal, reagerer på at 20-åringen ikke lenger skal få behandling på barneavdelingen på sykehuset. Jenta har 12 diagnoser.

Familien til alvorlig syke Kathleen i Arendal, reagerer på at 20-åringen ikke lenger skal få behandling på barneavdelingen på sykehuset. Jenta har 12 diagnoser.

– Det er vanskelig og hardt. Kathleen er tvillingsøstera mi, men hun er egentlig som en lillesøster. Jeg blir sliten av å måtte uroe meg for hva som skjer, og hva som kan skje uten en grei plan.

Christina Myhre Skyttemyr sitter ved sykesenga til tvillingsøsteren Kathleen, som har tolv diagnoser.

I alle år har Kathleen gått ut og inn av sykehuset i Arendal. Men som 20-åring får hun ikke lenger plass på barneavdelingen.

Christina Myhre Skyttemyr

Christina og Kathleen Myhre Skyttemyr er tvillinger med ulike forutsetninger i livet.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

– Absurd å legge henne på voksen avdeling

Det har gjort familien fortvilet.

– Mitt krav er at vi har et forutsigbart stabilt tilbud rundt Kathleen selv om hun er fylt 18 år. Man må se henne som det barnet hun egentlig er. Det blir absurd å skulle legge en slik pasient inn på en voksen avdeling, sier mor Tove Skyttermyr.

Kathleens tvillingsøster Christina er enig.

– At hun får være på barneavdelinga er en grei løsning for oss som familie, men også for Kathleen. Da har hun det så bra som mulig.

For gammel

Barneposten på sykehuset i Arendal har vært Kathleens andre hjem, men nå er hun egentlig for gammel, forklarer Ellen Kopstad, avdelingssjef ved Sørlandet sykehus Arendal.

Ellen Kopstad

Ellen Kopstad, avdelingssjef ved Sørlandet sykehus Arendal.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

– Det viktigste er at man får en forutsigbarhet, og at man er enige om hvordan man skal forholde seg til hendelser som oppstår.

Foreløpig får hun lov til å komme hit?

– Foreløpig har jeg sagt hun er velkommen til vi beslutter endelig hvordan vi skal håndtere disse pasientene.

Kathleen

Hun har levd i 20 år med en alvorlig funksjonshemmet datter som nærmest har vokst opp på sykehuset.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK