– Målet mitt er å motivere, ikke provosere

Maren Erdvik fra Kristiansand lever av å trene, spise sunt og vise fram kroppen sin.

Målet hennes er å motivere folk til å leve sunnere og bli mer aktive. 25 år gamle Maren Erdvik fra Kristiansand blogger om trening og kosthold. I forrige uke vant hun prisen Årets treningsblogger i Norge.

Se reportasjen om Norges beste treningsblogger.

I forrige uke danket hun ut et kobbel av supertrente bloggere og vant Vixen Blogg Awards sin pris som landets beste treningsblogger.

I fem år har 25-åringen blogget om trening og kosthold. Med nær 10.000 daglige lesere på bloggen Fitliving har hun bygd seg opp et navn i bloggverdenen.

Men det krever også sitt ansvar. Mange av leserne er jenter helt ned i 12-års alderen.

– Jeg er bevisst på hvordan jeg tar bildene. Jeg har ikke behov for å fronte min egen kropp.

– Men det er vel det du lever av?

– Jo, men ikke på den måten. Jeg har ikke noe behov for å provosere med kroppen min. Jeg trener ikke for å få så tynn kropp som mulig eller så stor rumpe som mulig. Det er ikke målet med min trening, derfor er det heller ikke det fokuset på bloggen, sier Erdvik.

Tjener penger på reklame

Blogging har vist seg å være god butikk. Erdvik vil ikke si hva hun tjener på bloggen, men bekrefter at det er nok til å eie en leilighet i Kristiansand og leve godt.

Det er først og fremst reklame hun tjener pengene på. Utstyrsgiganter som Adidas og Reebook, og andre kommersielle aktører sender henne produkter som hun tester ut og tar bilder av.

– Det jeg skriver skal være korrekt. Med så mange unge lesere kan jeg ikke skrive om hva som helst. Jeg har et ansvar for alt fra hvordan jeg ordlegger meg til hva jeg reklamerer for, sier hun.

Årets treningsblogger Maren Erdvik fra Kristiansand gir deg 5 øvelser du kan gjøre hvor som helst.

Imot bildemanipulasjon

25-åringen vant prisen foran blant andre Fotballfrue, Caroline Berg Eriksen, som er Norges største blogger. Tidligere i år innrømmet hun bildemanipulasjon og har fått kraftig kritikk.

Erdvik vil ikke kommentere saken om Fotballfrue, men sier hun aldri ville gjort det selv.

– Det er noe man ikke bør gjøre. Man blir gjennomskuet, sier hun og legger til:

– Tenk om jeg hadde sittet her å manipulert alle mine bilder. Så møter jeg noen av leserne mine som bare har sett meg på bloggen. Da ser de jo at jeg ser helt annerledes ut. Det hadde vært flaut.

Maren Erdvik

Her i sofaen i leiligheten på Bystranda i Kristiansand sitter Maren Erdvik og blogger til tusenvis av mennesker i Norge.

Foto: Håkon Eliassen / NRK