NRK Meny
Normal

– Må prioritere E18 i statsbudsjettet

Stortingsrepresentant for Aust-Agder, Kjell Ingolf Ropstad (KrF) mener E18-satsing på Sørlandet må bli prioritert i statsbudsjettet.

Kjell Ingolf Ropstad

Kjell Ingolf Ropstad er fornøyd med regjeringen til nå, men påpeker at den virkelig testen kommer til høsten når et nytt budsjett skal presenteres.

Foto: Svein Sundsdal

– Vi har klare krav til at arbeidet med at en ny E18 fortsetter, og der har vi allerede fått inn viktige millioner som har holdt arbeidet gående, sier Ropstad.

Han ser med optimisme på høsten og tror at det blir lovende for landsdelen han representerer.

Godt fornøyd

– Jeg synes regjeringen har klart seg bra. Det har vært saker der KrF har vært inderlig uenige, men i det store og det hele har de gjort en god jobb, sier Ropstad.

Han legger til at spesielt klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft (H) har vært en god støttespiller.

– Sundtoft er selv fra landsdelen og har vært en god samarbeidspartner det siste året, sier han.

Fengsel og familie

Selv om stortingsrepresentant Ropstad er fornøyd med regjeringen, ligger de største utfordringen i vente.

– Ti måneder er lite å gi et inntrykk på, men den store testen kommer til høsten da et nytt budsjett skal legges frem, sier KrF-politikeren.

Han håper at Agder-fylkenes saker blir prioritert.

– Vi er spente og har store forventninger til at Sørlandet får sin del og at de får gjennomslag for sine saker, sier Ropstad.

Og det er ikke bare vei som står på plakaten for Ropstad og KrF.

– Vi har flere vedtak rundt fengsel som blir viktig regionalt. Nasjonalt blir familiepolitikken sentral, der vi blant annet vil gjøre det lettere å kombinere kontantstøtte og barnehage, sier han.