NRK Meny
Normal

– Kanskje det største vi har skapt på Sørlandet

Hans Antonsen roser sin kommende arbeidsplass. Nå ser han frem til å ta fatt på arbeidet.

Hans Antonsen blir den nye direktøren for teater-og konserthuset Kilden i Kristiansand. Han tar steget fra politisk hverdag i Grimstad, og inn i kulturens høyborg i landsdelen.

SE REPORTASJE: Ordfører Hans Antonsen i Grimstad, avslutter i løpet av året en lang politisk karriere. Til høsten blir han direktør i Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand.

Til høsten blir Grimstad-ordføreren direktør i Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand.

– Kilden er kanskje det største vi har skapt på Sørlandet. Det å ha et slikt sted med et mangfold av kunstneriske uttrykk som begeistrer og rører oss, er noe av det aller viktigste vi har i en landsdel, sier Antonsen.

Han er opptatt av at Kilden skal gi et godt kulturtilbude til hele landsdelen:

– For at en landsdel skal kunne utvikle seg, må den ha et sted der det beste av kunst og kultur blir skapt og kommer til uttrykk. Det er også med på å gjøre landsdelen mer attraktiv.

Vil lytte og lære

Det første Antonsen skal gjøre nå han begynner i Kilden, er å lytte og lære.

– Jeg tenker at det er det første en ny direktør skal gjøre. Etter at jeg har gjort det, skal jeg bestemme meg for hvordan jeg skal jobbe videre.

Antonsen gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

– Det er mange dyktige kunstnere i Kilden. Det å få lov til å jobbe sammen med dem og å få lov til å bidra med det jeg kan om ledelse, er et stort privilegium. Det gleder jeg meg veldig til.

Lukker et kapittel

Når han trer inn i den nye jobben, legger Antonsen politikken bak seg.

– Jeg har snart hatt åtte spennende år som ordfører i Grimstad. Før det jobbet jeg i mange år med politikk på nasjonalt nivå i Venstre.

– Hvordan blir det å slutte som ordfører?

– Nå er jeg klar for å lukke kapitlet i livet mitt som handler om politikk. Jeg er klar for å gjøre samfunnsviktige ting på andre områder, sier Antonsen.

Den siste gode kulturopplevelsen Antonsen hadde, var nettopp i Kilden.

– Jeg var på premieren av teaterstykket «Plutselig pervo» for noen uker siden. Det er et hysterisk morsomt og et litt sårt stykke. Det var en stor opplevelse, sier Antonsen.

Kilden

Kilden i Kristiansand.

Foto: NRK Sorlandet