Politidistrikt om overvåkningskameraer: Oppklarer flere saker

Politiet i Brumunddal har hatt overvåkningskameraer i sentrum en måned, og mener resultatene er gode. Nå håper også politiet i Arendal at krystallklare bilder av gjerningsmenn, skal gjøre jobben enkel.

OVERVÅKNIGS

For en måned siden fikk politiet oppført fem overvåkningskameraer i Brumunddal sentrum. Allerede nå har politiet oppklart saker de vanligvis ville henlagt. Nå ønsker Arendal å innføre det samme.

Foto: NRK

politi

– Vi har allerede oppklart etpar skadeverkssaker etter at kameraene kom opp i sentrum, sier lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad.

Foto: STEIN S. EIDE / NRK

– Vi har allerede oppklart et par skadeverkssaker etter at kameraene kom opp i sentrum, sier lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad.

For en måned siden fikk politiet oppført fem overvåkningskameraer i Brumunddal sentrum, og bildene viser krystallklare ansikter.

– Det var såpass gode bilder at her var det vanskelig å vri seg unna, for å si det sånn, sier Krogstad.

Saker som lett ville blitt henlagt, blir nå oppklart etter at kameraene kom opp.

arendalsuka

Politiet har store problemer med å oppklare de mange voldsepisodene i Arendal nattestid. Nå vil de ha åtte overvåkningskameraer.

Foto: NRK

Nå vil politiet i Arendal gjøre det samme. Politiet bruker mye tid på å oppklare de mange voldssakene i sentrum, men de er vanskelige å bevise.

Utrygge etter ran

Krogstad sier det er få voldsepisoder i Brumunddal sentrum, så dette har ikke vært hovedårsaken til at man ønsket seg overvåkningskameraer.

Derimot har handelsnæringen følt seg utrygge etter et stygt ran i 2011.

– Handelsnæringen fortalte at de ikke torde å holde åpent så lenge de ønsket fordi de var redde etter dette ranet. Slik kunne vi ikke ha det, og da ble disse kameraene løsningen, sier Krogstad.

NETT-TV: Vil ha overvåking i Arendal

Politiet i Arendal ønsker kameraovervåking i området rundt Pollen for å forebygge vold. Det var Agderposten som først skrev om denne saken som ifølge politikerne krever grundig utredning.

Ryktet om kameraene sprer seg

Det som kunne virke som småsaker, har vært viktige i denne første tiden med overvåkningskameraene i Brumunddal.

– Ryktet har spredd seg fort i de kriminelle miljøene, sier lensmann Krogstad.

Meningen er at de skal virke preventivt på vold og hærverk. Alle kamera er godt merket, slik at folk vet om dem.

– Vi har satt dem opp der det erfaringsmessig kan skje mest, som ved utestedene, sier Krogstad.