– Jobbet mot meg i lang tid

Kristelig Folkepartis nestleder, Dagrun Eriksen, sier hun er skuffet over å ha blitt vraket som listetopp til Stortinget av sitt eget lokallag.

Dagrun Eriksen

Knut Arild Hareides høyre hånd i partiledelsen har 15 års fartstid på Stortinget, og har sittet som nesleder i partiet i åtte år.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

I går kveld ble hun vraket av Kristiansand KrF til både første- og andreplassen på valglisten.

– Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg hadde håpet at det skulle bli et litt jevnere resultat, men det var tydeligvis noen som hadde mobilisert veldig, sier Eriksen.

Hans Fredrik Grøvan fra Lyngdal vant nominasjonen med 71 mot 15 stemmer. Eriksen tapte også kampen om andreplassen mot Grete Kvelland Skaara med 36 mot 50 stemmer.

Gir ikke opp

Likevel gir ikke Eriksen opp kampen, selv om Kristiansand er det største lokallaget i Vest-Agder.

– Som jeg har sagt før, så er det ikke Kristiansand som avgjør nominasjonen. Jeg er med videre i prosessen, så får vi se hvordan det går, sier Eriksen.

– Det er ikke særlig overraskende at lokallaget i Kristiansand vraket meg. Det har vært sterke krefter der som har jobbet mot meg i lang tid. De vant dessverre gjennom i går. Så tror jeg kanskje ikke det er helt representativt for velgerne i Kristiansand, men det gjenstår jo å se.

– Står for det jeg har gjort

– Vil du nå drive valgkamp i de andre lokallagene?

– Jeg må stille opp med den jeg er og det jeg har gjort, og jeg er tydelig på at jeg står for de tingene jeg har gjort. Så blir det opp til dem, de har et valg.

– Jeg tror alle lokallagene kjenner Dagrun veldig godt. Så er det noen som velger på en annen profil enn det jeg har hatt, og det må de stå inne for.

Hvem som blir nominert til stortingslista skal avgjøres i midten av november. Etter flere perioder på Stortinget, er ikke Eriksen bekymret for de neste fire år, uansett.

– Jeg vet at jeg kommer til å finne på mange spennende ting de neste fire år, så jeg er rolig. Det er 15. og 16. november dette avgjøres og da vet vi litt mer. Fram til da kommer jeg til å konsentrere meg om nominasjon på Sørlandet.