– Jeg ville først ikke tro det

Vennene til Jakob Abdullahi Hassan (14) har vanskeligheter med å forstå at kameraten er borte. I dag tente de lys ved åstedet.

Nicholas Chapman (15) og moren

Nicholas (15) og moren Anette Chapman Dalseth la i dag ned blomster ved åstedet for drapene.

Foto: Knut Knudsen Eigeland / NRK

– Jeg fikk vite i dag tidlig at det var Jakob, også var det så rart. Jeg prøvde å gå på skolen, men jeg ble sendt hjem fordi jeg grein og ikke klarte å følge med i timene. Mamma kom og hentet meg før vi dro på butikken og kjøpte blomster og lys, forteller Nicholas Chapman (15).

Jakob Abdullahi Hassan

Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept av knivstikk i bydelen Lund i Kristiansand mandag ettermiddag.

Foto: Privat

Det har gått ett døgn siden de dødelig knivstikkene falt utenfor Wilds Minne skole i bydelen Lund i Kristiansand.

14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan ble brakt til Sørlandet sykehus med stikkskader, men livet stod ikke til å redde. I samme tidsrommet, rundt klokken 16, ble også Tone Ilebekk (48) knivstukket. Også hun ble erklært død noen timer senere.

Les også:

La ned blomster

I dag har venner og familie til de to kommet til åstedet for drapet for å legge ned blomster og minnes de døde. Nicholas Chapman møtte kameraten så sent som på lørdag i forrige uke. Han synes det er vanskelig å ta innover seg det som har skjedd.

– Jeg ville først ikke tro det. Det er utrolig rart, sier Chapman, som setter pris på at mange legger ned blomster og tenner lys for den døde 14-åringen.

Leter i søppel dobbeltdrap

Politiet har saumfart søppelkasser i området rundt åstedet på jakt etter bevismateriale.

Foto: Knut Knudsen Eigeland

– Jeg får håpe de tar noen, sier han.

NRK har også snakket med en 16 år gammel venninne av avdøde. Hun har kjent 14-åringen i omkring ett år.

– Vi har hatt fri fra skolen. Alle er veldig triste for det som har skjedd. Han var en super gutt, sier 16-åringen.

Jenta opplyser til NRK at avdøde skal ha vært sammen med en vennegjeng før han reiste til bydelen Lund hvor knivstikkingen skjedde. Ingen vet hvorfor de skulle dit eller hvem de skulle møte, sier 16-åringen.

Under pressekonferansen tirsdag ettermiddag bekrefter politiet at 14-åringen tok bussen fra sentrum til Lund klokken 15.44.

Blomsterhav lund Dobbeltdrap

Svært mange viste sin sorg og medfølelse ved å legge ned blomster ved åstedet for drapene.

Foto: Knut Knudsen Eigeland / NRK

Les også:

Skaper frykt

Dobbeltdrapet i Kristiansand har rystet det somaliske miljøet i Kristiansand. Arbeiderpartipolitiker, Abdullahi Mohamed Alason, sier mange er redde.

Abdullahi Mohamed Alason

Abdullahi Mohamed Alason sier det somaliske miljøet i Kristiansand er rystet etter drapene.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

– Saken skaper frykt. Jeg har snakket med personer i dag som er engstelige. Man vet foreløpig så lite om omstendighetene for drapene, sier Alason.

Abdifatah Mohamed Hirsi, leder av Den Somaliske komité i Kristiansand, kjenner familien til den avdøde gutten. Tirsdag kveld er han sammen med familien for å gi trøst og omsorg.

– Det er viktig at de ikke står alene, men at vi viser medfølelse. Derfor er vi sammen med dem for å dele sorgen, sier Hirsi til NRK.

Sjef for felles kriminalenhet og konstituert visepolitimester, Terje Kaddeberg Skaar holder pressekonferanse på politihuset i Kristiansand etter drapet på to personer tidligere på dagen.

Konstituert visepolitimester, Terje Kaddeberg Skaar, sa i en pressekonferanse tirsdag at politiet har fått flere konkrete spor å jobbe med.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Kaller ut feltteam

Karin Berthelsen i Kristiansand kommunes kriminalitetsforebyggende team sier de innfører et strakstiltak. Kommunens såkalte feltteam kommer til å oppholde seg i bybildet de neste tre dagene.

– Hensikten er å gi ungdommer i byen voksne å snakke med. Feltteamene består av ansatte som normalt jobber med ungdommer, forteller Berthelsen.

Minnestund Vågsbygd kirke

Mange tok turen til minnestund i Vågsbygd kirke tirsdag kveld. Flere er unge, og samles i klynger for å snakke sammen, vise hverandre bilder og gi hverandre klemmer.

Foto: Martin Herman Wiedswang Zondag / NRK