– Jeg er veldig klar over hvilken risiko jeg tar med å vise meg frem slik

Bilder av solbrune og polerte kropper florerer i sosiale medier, men det er blogger Camillia Lorentzen (29) i ferd med å endre.

Camilla Lorentzen

Camilla Lorentzen (29) har fått nok av retusjerte kroppsbilder på Instagram, og vil heller vise ekte kroppsbilder, her et «før og etter»-bilde av en posering.

Foto: Skjermdump fra Camilla Lorentzens Instagram

– Jeg er veldig klar over hvilken risiko jeg tar med å vise meg frem slik, men for meg er det viktig å se på hva effekten av bildene mine er, og det er at det blir et større mangfold i sosiale medier av folk som tør å vise seg frem.

Det sier Camilla Lorentzen til NRK.

Det var Fædrelandsvennen som først skrev om den personlige treneren fra Arendal, som promoterer trening og sunnhet ved å legge ut «ekte» bilder av sin egen kropp til sine rundt 47. 000 følgere på Instagram.

Blant annet har hun fått mye oppmerksomhet for sine «før og etter»-bilder av poseringer.

Camilla Lorentzen - PT og coach

PT og blogger Camilla Lorentzen fikk mange negative kommentarer da hun begynte å legge ut upolerte bilder av seg selv på bloggen sin. – Det var forferdelig.

Foto: Privat

Vanskelig i starten

Bloggeren legger ikke skjul på at det var vanskelig å være seg selv da hun først begynte å legge ut ekte kroppsbilder.

– Det var helt forferdelig og i starten tok jeg alle de negative kommentarene til meg og rakket meg selv ned, mens jeg trakk på skuldrene av de positive kommentarene.

I et Instagram-innlegg fra juni, skriver Lorentzen:

Camilla Lorentzen

Camilla Lorentzen er kjent for å være åpen på sin Instagram-profil.

Foto: Privat

«I årevis tenkte jeg at min mage ikke var fin nok til å vises frem. At den, og resten av meg, måtte dekkes til.. Men vet du hva? Det er bullshit fra ende til annen. (...) Du er deg, og om det ikke holder for noen.. fuckem.»

Bloggeren sier hun hadde blitt lei seg dersom hun bare hadde fått negative tilbakemeldinger, men at det er en risiko hun velger å ta.

Det viktigste er ikke først og fremst hva jeg føler, men at andre kan få en positiv effekt av det jeg gjør, sier hun.

Føler press for å være perfekt

Tjueåringene Trine Sørensen fra Tromsø og Emma Svantesen fra Froland, følger Lorentzen på Instagram.

– Vi synes hun er flink til å promotere at det er viktig å være sunn for å få kroppen til fungere, ikke for å se perfekt ut, sier venninnene.

Begge føler ofte på et press for å se bedre ut, men forteller at bildene til Lorentzen får dem til å tenke at det ikke alltid er slik at alle er perfekte.

– Det krever en god del selvtillit å vise seg frem slik hun gjør, med så lite klær på, men likevel så kan det hende at hun ønsker at hun var slankere og nå prøver hun å løfte opp andre og seg selv, med egne bilder, sier jentene.

Føler press for å være perfekte

Trine Sørensen og Emma Svantesen ser opp til bloggeren Camilla Lorentzen, og mener hun får dem til å tenke at ikke alle bilder som legges ut på sosiale medier, trenger å være perfekt.

Foto: Elisabeth Sandve / NRK