NRK Meny
Normal

– Jeg brenner for denne landsdelen

Det sa en entusiastisk Harald Furre da han ble valgt til Høyres ordførerkandidat i Kristiansand i dag. Arvid Grundekjøn slutter etter valget neste høst, og nominasjonskomiteen mener Furre bør overta.

Harald Furre

Harald Furre er ny ordførerkandidat for Kristiansand Høyre.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Harald Furre

Harald Furre blir Høyres ordførerkandidat i Kristiansand ved neste valg.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

– Harald Furre har politisk teft, han er løsningsorientert og har betydelige nettverk inn mot byens politikere og mot Stortinget, understreker Per Sigurd Sørensen som presenterte Harald Furre som Høyres nye ordførerkandidat i dag.

NRK Sørlandet sendte direkte fra pressemøtet der Furre ble lansert som Høyres nye ordførerkandidat.

– Jeg vil være romslig og raus som ordfører for hele Sørlandet, sa Harald Furre.

Et privilegium

– Jeg ser frem til å ta over stafettpinnen fra Grundekjøn og jeg synes det er et privilegium å bli valgt av nominasjonskomiteen, understreker Furre.

Under pressekonferansen i dag la den nyvalgte ordførerkandidaten vekt på at han er opptatt av å samarbeide med kommunene rundt Kristiansand, og at han ikke er fremmed til å dele opp Kristiansand i bydeler igjen.

– Har du vært kritisk til Grundekjøn som ordfører?

– Jeg vil ikke sammenligne mine tanker med Grundkjøn sine, men vi har ulike profiler og ulik fokus, sier Furre.

Brenner for bedre skole

Furre understreker at han takker ja til vervet fordi han vil at landsdelen skal vokse og bli mer synlig nasjonalt.

– I Kristiansand har vi mange utfordringer som er viktige for oss i Høyre, blant annet kvalitet i skolen, jeg vil invitere til en diskusjon med kommunens lærere om hvordan vi kan gjøre skolen bedre så vi kommer bedre ut på resultatmålingene enn vi gjør i dag, understreker Furre.

Furre poengterte også at trygge arbeidsplasser er en kampsak for Høyre, og troen på samfunnet bygges nedenfra og at enkeltmennesket er viktig.

Dagens borgelige samarbeid vil bli videreført som i dag.

– Har du noe problem med samarbeidet med Fremskrittspartiet på noen måte?

– Nei, Frp er et annet parti nå enn da jeg satt i bystyret på nittitallet. Vi samarbeider på nasjonalt hold med Frp i regjering så det skal vi få til videre her i Kristiansand, sier Furre.

Flere nye kandidater

Renate Hægeland blir andrekandidat og dermed partiets gruppeleder, hvis Furre blir ordfører. Hun overtar etter Hans Otto Lund, som nå ikke er blant de ti toppkandidatene som lanseres.

Dermed ligger det an til å bli et helt nytt topplag for Kristiansand Høyre.

I valget av ordførerkandidat har det stått mellom Harald Furre og Mette Roth, som ordfører Arvid Grundekjøn har snakket varmt om.

Spekulasjonene har gått på om hun ville blir nr. to på lista hvis Furre ble foretrukket. Men slik gikk det ikke, hun blir 5. kandidat.

Harald Furre er daglig leder av Oxford Research. Han har vært gruppeleder i Kristiansand bystyre i to perioder (1991-99), og har dermed solid politisk erfaring. Han er nå leder av Vest-Agder Høyre.

Renate Hægeland (52) vært medlem av bystyre den siste perioden. Hun har også vært leder av Kristiansand Høyre. Hun driver firmaet Aktiv Coaching.

Renate Hægeland

Renate Hægeland blir partiets andrekandidat.

Foto: Svein Sundsdal/NRK