– Jeg ble så forbanna

Sakine Rahimi ble opprørt da UDI ba menighetsbygg om å fjerne religiøse symboler før de kunne huse asylsøkere.

Sakine Rahimi ble forbannet da hun hørte at menighetshus måtte ta vekk kors og andre kristne symboler før muslimske asylsøkere skulle få bo der.

Foto: Håkon Eliassen/NRK

I NRK Sørlandets nett-TV-serie «Tett på» forteller asylsøker Sakini Rahimi om hvordan det var for henne å komme som flyktning fra Pakistan til Norge i 2012.

Etter nesten fire år i Norge har hun nå etablert seg i Lindesnes. 22-åringen har lært seg norsk, fått mange nye venner og fått et nytt syn på sin egen kultur og relgion.

Men hun har også latt seg provosere i en del saker. Spesielt av debatten rundt fjerning av kors og andre relgiøse symboler på midlertige asylmottak.

– Jeg ble så forbanna og opprørt. Jeg slet med å sove etter at jeg hørte at kristne meningheter måtte ta ned kors og andre relgiøse symboler før muslimer kunne flytte inn, sier 22-åringen i programmet.

– Vi må takke dem som åpner opp

Det var ikke bare Rahimi som reagerte. Utlendingsdirektoratet (UDI) fikk kritikk fra flere kanter etter at de i høst nektet asylmottak å la kors og andre religiøse symboler henge fremme.

Men UDI ga etter for presset og snudde senere i den kontroversielle saken. Det er Rahimi glad for.

– Vi må være takknemlige for at asylsøkere får et sted hvor det er vegger, tak og gulv. Vi har jo egentlig ikke plass nok til alle, så når noen åpner opp, må vi takke dem, sier hun og legger til;

– Vi er forskjellige, men vi må respektere hverandre.

I videoen under kan du se hele intervjuet med Sakini Rahimi.

Se intervjuet med Sakine Rahimi (22) og hør hva hun tenker om integrering og inkludering. Programleder for Tett på er Knut Knudsen Eigeland. Nett-programmet er produsert av Håkon Eliassen.

Foto: Håkon Eliassen/NRK