NRK Meny
Normal

– I år skal Start gå i pluss

IK Start er halvveis i jobben med å kutte utgiftene med mellom åtte og ni millioner kroner. Nok en gang har ledelsen troen på at dette blir året klubben skal gå med overskudd.

I Start er de godt i gang med å kutte kostnader. Klubben må redusere utgiftene med mellom 8 og 9 millioner kroner for å komme i balanse i år. Den første dagen etter treningsoppholdet på La Manga startet bra:

– Vi jobber raskt og jeg har forhåpninger om at vi skal komme i mål med kuttene i løpet av kort tid, sier administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal.

Klubben har gått med underskudd i mange år. I fjor sa ledelsen allerede i mai at 2014 ville bli et nytt år med røde tall. Fjoråret endte med et underskudd på 5,5 millioner kroner.

Nå bretter klubben igjen opp ermene.

– Vi skal klare å levere et positivt resultat i 2015. Da er vi nødt å gjøre noen grep. Det vet hele klubben og alle som bryr seg om Start, så må vi gjøre det som er nødvendig, sier Brandsdal.

Tøft for enkeltpersoner

Brandsdal sier den største utfordringen nå er å ta vare på enkeltpersonene i klubben.

– Noen har gått fra sin post og skal ikke lenger jobbe i klubben de har vært en del av i lang tid. Det blir en usikkerhet både i administrasjonen, blant spillere, trenere og spillerutviklere. Hvor står vi? Hvilket lag kommer vi til å ha? Usikkerheten og enkeltindividene i slike situasjoner er det tøffeste, sier Brandsdal.

Klubben jobber nå aktivt med å få solgt spillere, og det helst raskt. Ifølge Brandsdal er klubben i dialog om salg, men ingen spillere er nær noen overgang nå.

– Vi har dialoger og skal vi fortelle når noe eventuelt skjer, sier Brandsdal.

27 millioner i sponsorinntekter

Fjorårets underskudd ble i stor grad forklart med sviktende sponsorinntekter. I år budsjetterer klubben med 27 millioner kroner fra sponsorer. Brandsdal tror klubben vil være på merkene når årets sesong starter.

– Vi er nå oppe i 23 millioner kroner i sponsorinntekter. I tillegg har vi en del større bedrifter som vurderer om de skal være med denne sesongen. Vi vet også at vi har mulighet til mersalg i løpet av sesongen. Nå er tiden inne for å overprestere på noen punkter, spesielt på inntekter, og da ser fremtiden lysere ut, sier Brandsdal.

Spillerrepresentant Espen Hoff om prosessen:

Espen Hoff om krisen i Start