NRK Meny
Normal

– Må bestemme seg for hvem hun representerer

Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter setter spørsmålstegn ved om partikollega Mette Gundersen representerer sitt parti eller organisasjonen KS, hvor hun sitter som nestleder.

Mette Gundersen

Mette Gundersen er nestleder i KS. Hun er valgt inn i hovedstyret som representant fra Arebeiderpartiet. Partifelle og stortingsrepresentant, Freddy de Ruiter, savner at hun tydelig følger Arbeiderpartiets politikk.

Freddy de Ruiter (Ap) savner samsvar mellom Arbeiderpartiets politikk og hvordan partiets representanter i hovedstyret til KS, opptrer i den pågående konflikten med lærerne.

Freddy de Ruiter

Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap).

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Han retter kritikken først og fremst mot Mette Gundersen som er nestleder, men også styrets tre andre representanter fra Arbeiderpartiet.

– Nå må de følge opp de som det store flertallet i partiorganisasjon har sagt på årsmåter i fylkespartier over hele landet, og som sentrale politikere har sagt. Nemlig at vi må komme lærerne i møte og har en skolepolitikk som ivaretar elevene, sier de Ruiter.

Han er redd representantene lar det gå prestisje i saken og etterlyser en avklaring om hvem de representerer.

– Hittil har de representert KS og ikke Arbeiderpartiet, og det er beklagelig, sier de Ruiter.

– KS har hele ansvaret

Gundersen har denne uka uttalt at politikerne nå må gripe inn i konflikten mellom KS og lærerne. de Ruiter mener Gundersen med det forsøker å skyve ansvaret over på andre.

– Denne konflikten har KS ansvaret for og ingen andre. Dette har de visst om, og lagt opp til siden i vinter. Det har ikke manglet på advarsler, men de har ikke lyttet, sier de Ruiter.

– Det ville være smart av Mette Gundersen og de tre andre representantene i hovedstyret å være tydelige på at de vil komme lærerne i møte, sier de Ruiter.

– Kan gi plassen til andre

de Ruiter mener representantene bør vurdere å tre ut av hovedstyret til KS, dersom de ikke representerer Arbeiderpartiets syn.

– Da kan det være på tide å tre ut og slippe til andre som kan representere de partiet de er valgt inn for. Det er nettopp derfor styremedlemmene er valgt inn, i egenskap av å representere partiene, sier de Ruiter.

Tirsdag har KS ekstraordinært styremøte.

– Jeg håper KS innser at det er uklokt å binde lærerne til en kontorpult. Det er viktig at de får mest mulig tid til elevene. Jeg håper våre medlemmer i styret bidrar til at de snur, sier de Ruiter.

Ønsker ikke å gå i debatt

Mette Gundersen opplyser til NRK at hun ikke ønsker å gå i en debatt med de Ruiter i denne saken.