– Hun vil gjøre en flott jobb for landsdelen

Åse Michaelsen (Frp) ble idag utnevnt til eldreminister. 57-åringen fra Mandal blir møtt med store forventninger og applaus i landsdelen.

Åse Michaelsen

Åse Michaelsen mottok blomster på Slottsplassen da statsrådene ble presentert.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tidligere stortingsrepresentant fra Frp i Vest-Agder, Åse Michaelsen, er blitt minister for eldresaker i Helse- og omsorgsdepartementet.

I formiddag var Michaelsen innlagt på sykehus i Oslo med kraftig influensa, men da den nye blågrønne regjeringen ble presentert klokka 14, var hun på plass på Slottsplassen.

Michaelsen, som ikke tok gjenvalg til Stortinget i fjor, er en rutinert politiker. Hun har vært stortingsrepresentant for Frp i tre perioder, og vet godt hvordan livet på Stortinget er. Men som landets aller første statsråd for eldre – venter nye utfordringer.

Statsråd uten penger

Politisk kommentator i NRK, Magnus Takvam, sier det er helt opplagt at eldreministerposten er et krav som Frp har prioritert og fått igjennom. Samtidig som det har vært et krav fra regionen å få en statsråd fra Sørlandet.

– Eldreomsorg er en av partiets kjernesaker, og de mener det er behov for en pådriver for det feltet internt i regjeringen også, sier Takvam.

Magnus Takvam

Magnus Takvam, politisk kommentator i NRK.

Foto: NRK

Som statsråd er Michaelsen plassert i Helse- og omsorgsdepartementet under statsråd Bent Høie.

– Det kan bli en utfordring siden det er tunge økonomiske prioriteringer som også styrer eldreomsorgen. Det er kommunene som har ansvaret – så vi får se om dette blir en suksess eller ikke. Det er Frps plan for å ha en slik statsråd og det er de åpenbart fornøyd med, sier Takvam.

Statsråd nr. 11 fra Sørlandet

Sørlandet er ikke bortskjemt med statsrådsposter.

Etter krigen har landsdelen kun hatt 10 statsråder. Og mandalsordfører Alf Erik Andersen (Frp) sier de lenge har kjempet for å få en sørlending inn i regjeringsapparatet. At neste statsråd fra Sørlandet blir nettopp Åse Michaelsen, synes han er veldig gledelig.

Åse Michaelsen

Åse Michaelsen satt som stortingsrepresentant for Frp i 12 år, i perioden 2005–2017. Nå er hun klar for nye oppgaver på Stortinget.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Stortingsrepresentant Gisle M. Saudland (Frp) sier han er utrolig glad over at Michaelsen blir eldreminister.

– Søndag sa jeg til Siv Jensen at det er viktig at Sørlandet blir godt representert i regjeringen. Vi har blitt hørt, sier Saudland.

Også ordfører i Kristiansand, Harald Furre (H), er fornøyd med valget av minister:

– Det er veldig bra at vi får statsråd fra Sørlandet. Åse Michaelsen er ei tøff dame som kjenner Sørlandet godt, og kommer til å gjøre en flott jobb for landsdelen inn i regjeringen, sier Furre.