NRK Meny
Normal

– Hardt for helsa at kampene avgjøres på overtid

– Det er veldig deilig, men det er hardt for helsa, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde om vinnermålet på overtid i gårsdagens kamp mot Sandefjord.

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde under kampen mot Sandefjord.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Begge de to kampene Start har spilt hittil i serien er avgjort godt ut i tilleggstiden.

Sist helg mistet laget seieren da Lillestrøm utliknet nesten fire minutter på overtid. I går scoret Espen Hoff Starts vinnermål etter 93 minutter.

– Det var like deilig å avgjøre dette på slutten, som det var motsatt forrige helg, sier Mjelde.

Sandefjord ledet kampen med mindre enn ti minutter igjen å spille, inntil Espen Hoff satte inn sitt første mål for dagen i kampens 83. minutt, og deretter vinnermålet ti minutter senere.

Start

Espen Hoff og resten av laget jubler på scoring på overtid, som sørget for 2-1 seier til Start i sesongens første hjemmekamp.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Mye rusk underveis

Mjelde er svært tilfreds med starten og avslutningen på søndagens kamp, men har mye å utsette på store deler av kampen.

– Vi startet kampen fantastisk og avsluttet den fantastisk, men mellom der er det mye rusk i maskineriet og mye å trekke. Jeg kan imidlertid ikke være skuffet når gutta viser en slik moral. Vi kommer tilbake, har troa på at vi kan snu det og vinner kampen helt på slutten, sier Mjelde.

Mons Ivar Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– I et langt midtparti tar Sandefjord tilbake initiativet og tidvis styrer kampen. Hvorfor skjer det?

– Vi blir for passive og ligger bakpå. Vi var desidert best når vi presset høyt. Jeg synes vi varierer altfor lite i presshøyden. Når vi stod opp var vi gode, og når vi la oss nedpå ble vi passive, sier Mjelde.

Hoff scoret to

Espen Hoff ble matchvinner da han satt inn begge målene for Start.

– Det var vel ikke de største sjansene i kampen for de har vi i første omgang, men han er på rett sted til rett tid to ganger. Veldig deilig at en rutinert Espen Hoff dukket opp når vi trengte han som mest i dag, sier Mjelde.

Espen Hoff kom også i fokus da han kom i klinsj med Sandefjord-spiller Kevin Larsen. Larsen mener Hoff sparket ham i skrittet og burde vært utvist. Dommeren i kampen lot situasjonen passere. NFF vil se nærmere på den i sin ukentlige gjennomgang mandag.