– Han var den brikken vi manglet

Jesper Mathisen gir Markus Heikkinens inntreden i klubben mye av æren høstens snuoperasjon som reddet klubben fra nedrykk.

Marcus Heikkinen Molde-Start

Markus Heikkinen i aksjon mot Molde på Aker Stadion søndag kveld.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Etter 18 av sesongens 30 kamper hadde klubben kun tatt 15 poeng, og lå i august desidert sist på tabellen. Etter en solid snuoperasjon endte laget på 9. plass.

Startspiller Jesper Mathisen mener Markus Heikkinens inntreden i klubben i sommer var svært viktig for å få til den snuoperasjonen laget har gjort.

– Han har vært veldig solid for oss, og var kanskje den brikka vi manglet i den perioden vi slet. All ære til Start som klare å finne ham, sier Mathisen.

Søndag kveld avsluttet Start en formidabel høstsesong med å slå Molde på bortebane.

– Det er en kamp med få sjanser. Molde hadde vel tre og vi to. Molde triller ballen mye, men vi står bra imot og jeg synes det er greit at vi vinner her. Vi tar den sjansen vi får i andre omgang og etter det har vi god kontroll. Molde har et langskudd i stolpen, men ellers ingenting, sier Jesper Mathisen til NRK etter kampen.

Jesper Mathisen takker tilreisende supportere

Jesper Mathisen takker tilreisende supportere på Aker Stadion søndag kveld.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Har vært et lag igjen

Mathisen er godt fornøyd med 9.-plassen klubben til slutt havnet på.

– Vi har fungert mye bedre som et lag. Vi tente skikkelig til i sommer. Vi var enige om at det vi hadde prestert var for dårlig, men har hele tiden hatt troen på at vi kunne jobbe oss ut av det, sier Mathisen.

Han forteller at også spillerne er forundret over den store forskjellen på hvordan laget fremstod i den dårlige og gode perioden.

– Vi har vært veldig gode i høst og ender på 9. plass, som er veldig solid. Disse gode opplevelsene på slutten av sesongen tar vi med oss inn i en lang vinter, sier Mathisen.

Fortjener plassen

Hvor viktig er det for Sørlandet å ha et lag i Tippeligaen?

Det skulle bare mangle at ikke en landsdel som Sørlandet har et lag i Tippeligaen, og det har vi nå til gagns vist at vi fortjener. Det vi har vist nå i høst tar vi med oss inn i en ny sesong, sier Mathisen.