NRK Meny
Normal

– Han erkjenner at han gikk over streken

49-åring erkjenner å ha banket opp en 14-åring i Kristiansand. – Det var tilfeldig at akkurat denne gutten ble valgt, sier politiets etterforskningsleder Petter Sandell.

Blind vold

Det var tydelige spor etter volden mot 14-åringen på fortauet i krysset mellom Østre strandgate og Kirkegata i Kristiansand mandag kveld.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Mannen sier han slo 14-åringen fordi han irriterte seg over støy fra skateboardet han brukte.

Uenighet om antall slag

– Han han har i avhør i dag erkjent vold mot gutten. Han erkjenner at han har gått over streken etter hva som er akseptabelt. Han sa han slo gutten 2–3 ganger, men vitner mener det var snakk om 8–10 ganger, sier etterforskningsleder Petter Sandell i Agder politidistrikt.

Hendelsen skjedde i krysset mellom Østre strandgate og Kirkegata i Kristiansand. Gutten ble reddet av en kvinne i 30-åringen som hindret mannen i å dra ham med seg inn i leiligheten.

Petter Sandell

Etterforskningsleder Petter Sandell.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

– Den siktede mannen uttrykte at han skulle ta gutten med seg inn i leiligheten sin, og det er grunn til å frykte at han ville utøve mer vold der inne. I avhør har han fortalt at han dro gutten med seg inn fordi han ville ringe foreldrene hans, forteller Sandell.

Men før det skjedde grep en kvinne i 30-årene inn og tok tak i mannens jakke, opplyser etterforskningslederen.

Gutten ble sendt til akuttmottaket på sykehuset, og han skal da ha vært forslått i hodet, ansiktet og en arm. 14-åringen er nå ute av sykehuset.

Politiet oppfatter volden som relativt alvorlig.

Angrer noe

Nå sier 49-åringen at han angrer på at han utøvde vold.

– Mannen uttrykker noe anger etter å ha tilbrakt tid i varetekt, men han fremhever fremdeles at han hadde en sterk følelse av å bli provosert. Frustrasjonen bygget seg opp over tid, sier Sandell.

Gutten skatet med flere kamerater utenfor siktedes leilighet.

– Mannen har ikke tidligere kjennskap til gutten. Det er tilfeldig at han ble utsatt for dette, slik vi oppfatter det, sier Sandell.

Gutten skal avhøres fredag.

NETT-TV: 49-åring angrep 14-åring

Vold i Kristiansand sentrum

Intervju med politibetjent Jens Mortvedt i etterkant av hendelsen.