NRK Meny
Normal

– Han er virkelig en av de store

Mannen Liverpool-supporterne kaller Gud, Robbie Fowler, kommer til Mandal.

BRITAIN SOCCER

Robbie Fowler (39) er en av de store Liverpool-legendene.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

– Dette er ganske stort. Vi har jobbet i to år for å få ham hit. Vi føler oss privilegert som får besøk av ham, for han reiser ikke mye, sier leder i Liverpool supporterklubb Mandal, Trond Johnsen.

21. august skal Fowler besøke teltet på Gierts Karis plass, der han blir intervjuet av forfatter Ragnhild Lund Ansnes. Etterpå kan folk stille spørsmål og ta bilder sammen med legenden.

Robbie Fowler

Her er Robbie Fowler fra et annet norgesbesøk i Alta.

Foto: Marte Lindi / NRK

Den sju år gamle supporterklubben i Mandal har 200 medlemmer, og har tidligere hatt besøk av Bruce Grobbelaar, John Barnes, Phil Neal og Phil Thompson. Men Fowlers besøk blir et høydepunkt for supporterklubben.

– Han er virkelig en av de store Liverpool-spillerne. Han er uten tvil den største vi har hatt på besøk. Og så er han bare 39 år og det er mange flere som kjenner til ham av ungdommene også. Og dette opplegget er også for barn og unge.

Skal på båttur

Johnsen sier de lokket Fowler med båttur i skjærgården for å få ham til å komme. Dermed får noen utvalgte bli med 39-åringen på båttur før showet i teltet.

– Vi skal ta ham med ut i båt og vise ham skjærgården. For det er ikke mye sjø han har opplevd.

I teltet er det plass til 300 mennesker og arrangørene håper på fullt telt.

– Vi har invitert supporterklubbene i Kristiansand, Egersund og Farsund også, men arrangementet er åpent for alle, det er første mann til mølla, sier Johnsen.

Han vil ikke ut med hvor mye supporterklubben må betale for besøket.

– Det er uvesentlig. Dette er noe vi absolutt vil, sier Johnsen.

Mange fra Kristiansand

Leder av Liverbirds Kristiansand, Rune Andreassen, sier en stor gjeng fra Kristiansand skal dra til Mandal for å møte helten.

– Vi blir nok 50–60 stykker fra vår klubb. Vi synes det er flott at klubben i Mandal har fått til dette. Han omtales jo av supporterne som «Gud», så det sier sitt.

Han sier mange synes det er stas å få møte gamle helter.

– Det er jo helter vi har hatt i mange år, og å få lov til å møte dem, ta bilde sammen med dem og få autografen, det synes mange er gøy, selv om man er over 40 år, sier Andreassen.